Ο πολυτελής Οίκος Fabergé συνεργάστηκε με τη σχεδιάστρια κοστουμιών της επιτυχημένης σειράς που άφησε εποχή, Game of Thrones για τη δημιουργία ενός μοναδικού αυγού με αφορμή τον εορτασμό της 10ης επετείου της αντλώντας έμπνευση από τους διάσημους δράκους της Daenerys Targaryen. Ένα αυγό που ξεπερνάει κάθε φαντασία με την τιμή του να ανέρχεται στο ποσό των $2.2 εκ.

Μία συνεργασία που σίγουρα εντυπωσιάζει συνδυάζοντας την άριστη δεξιοτεχνία του Οίκου με την καλλιτεχνική εφευρετικότητα μίας από τις πλέον αναγνωρίσιμες και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές του 21ου αιώνα.

Μια ακόμη πολύτιμη και ευφάνταστη δημιουργία του Οίκου, κατασκευασμένο από λευκό χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια, με το κέλυφος του αυγού να σχηματίζεται από τρία αλληλοσυνδεόμενα φτερά που ανοίγουν και κρύβουν μια ακόμη ακριβή έκπληξη: ένα ρουμπίνι κομμένο σε σχήμα αχλαδιού από τη Μοζαμβίκη πάνω σε μια μικροσκοπική κρυστάλλινη κορώνα.

Οίκος Fabergé Game of Thrones

A sketch of the Game of Thrones Egg, Courtesy of Fabergé

«Από την πρώτη κιόλας στιγμή η σχεδίαση αυτού του αυγού ήταν πραγματικά ποιητική. Έμπνευση το απίστευτο ταξίδι της Daenerys Targaryen, τα χρώματα στα κοστούμια της, και το πάθος της για τους δράκους της. Ήξερα αμέσως ποιο θα πρέπει να είναι το μυστικό δώρο, έκπληξη που θα κρύβει. Έπρεπε να έχει το σχήμα του στέμματος που η Daenerys πίστευε σε όλη της τη ζωή ότι ήταν το πεπρωμένο της», αναφέρει σε δήλωσή της η σχεδιάστρια Michele Clapton.

«Σπάνια μια ιστορία έχει καταφέρει να  συλλάβει τη φαντασία τόσων πολλών ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό το μοναδικό κομμάτι είναι ένα αντικείμενο εξίσου σπάνιο και μοναδικό», δηλώνει η Josina von dem Bussche-Kessell, Διευθύντρια του Οίκου Fabergé.

Οίκος Fabergé Game of Thrones

A sketch of the Game of Thrones Egg, Courtesy of Fabergé

Οίκος Fabergé Game of Thrones

A sketch of the Game of Thrones Egg, Courtesy of Fabergé

To πρώτο επεισόδιο Game of Thrones προβλήθηκε από το αμερικανικό κανάλι HBO στις 17 Απριλίου του 2011 και έμελλε να προσελκύσει για τα επόμενα οκτώ χρόνια εκατομμύρια τηλεθεατές, αποτελώντας ένα τηλεοπτικό φαινόμενο με φανατικούς θαυμαστές.