Καθώς ορισμένες πόλεις ζωντανεύουν μετά το lockdown που επιβλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, οι επιχειρηματίες προσπαθούν να βρουν καινοτόμους τρόπους για να επανέλθει ο κόσμος σε μια κατάσταση κανονικότητας, ενώ θα παραμείνουν ασφαλείς.

Στο Παρίσι αυτό σημαίνει την αξιοποίηση ενός ζωτικού πόρου, του Σηκουάνα που θα παίξει αυτό το καλοκαίρι σημαντικό ρόλο στην υπαίθρια ψυχαγωγία των Παριζιάνων. Κάθε χρόνο οι όχθες του μετατρέπονται σε τεχνητές πλαζ και μπορεί οι κάτοικοι να μην μπορούν να κολυμπήσουν στο ποτάμι, αλλά μπορούν να χαρούν τον ήλιο. Ήδη έχουν αρχίσει να τοποθετούνται οι 150 ξαπλώστρες και να απλώνεται η άμμος στην τεχνητή παραλία. Εκτός από τις πλαζ αυτό το καλοκαίρι σχεδιάστηκε ένας πλωτός κινηματογράφος που θα λειτουργήσει στο Bassin de la Villette.

Κινηματογράφος πάνω στο νερό, ονομάζεται η δράση που θα είναι δωρεάν, θα ξεκινήσει από τις 18 Ιουλίου και θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι.

Οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν την ταινία τους σε ένα από τα 38 πλωτά ηλεκτρικά σκάφη που διατίθενται για την περίσταση ή να δουν την ταινία από τις ξαπλώστρες της παραλίας.

Κάθε σκάφος θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και έξι άτομα, μέλη οικογένειας ή φίλους, ώστε να μη διακινδυνεύει η υγεία κανενός εξαιτίας της κοντινής απόστασης που δεν πρέπει να έχουν οι άνθρωποι στον ίδιο χώρο.