Η Πομπηία είναι σαν ένα βιβλίο στο οποίο προστίθεται συνεχώς νέες σελίδες. Κάθε νέα γενιά ανακαλύπτει ξανά την ιστορία της και την ερμηνεύει με βάση νέες μεθόδους και τεχνικές που συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Για τρεις αιώνες, οι ανασκαφές μάς έφεραν εξαιρετικά ίχνη καθημερινής ζωής, όπως κοσμήματα, γλυπτά και αγγειοπλαστική, αντανακλάσεις των ζωών που διασκορπίστηκαν την ημέρα που ξέσπασε ο Βεζούβιος το 79 μ.Χ.

Οι ανασκαφές που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια ως μέρος ενός έργου μεγάλης κλίμακας έφερε στο φως εξαιρετικά ευρήματα, μεγάλα, κομψά σπίτια, όπως το Σπίτι με τον Κήπο, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες και τα γκράφιτι του, το Σπίτι της Λήδας, το οποίο χρωστάει το όνομά του σε μια τοιχογραφία που απεικονίζει την ερωτική του συνάντηση με τον Κύκνο και την Οικία του Ωρίωνα, όπου παρουσιάζονται πολυτελή ψηφιδωτά που απεικονίζουν ιστορίες που μιλάνε για τα αστέρια. Όλα αυτά τα ευρήματα ζωντανεύουν στην εντυπωσιακή έκθεση που σχεδιάστηκε για να ανοίξει στο Γκραν Παλέ στις 25 Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε επ΄ αόριστον εξαιτίας της διασποράς και της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όσοι θα ήθελαν να απολαύσουν αυτή την έκθεση μπορούν να το κάνουν τώρα διαδικτυακά, αφού το μουσείο ανέβασε ένα μεγάλο αριθμό με βίντεο από την έκθεση και να μπουν σε αυτή τη μοναδική «μηχανή του χρόνου».

Στο περιεχόμενο που έχει ανέβει στο διαδίκτυο υπάρχουν βίντεο με τις νέες ανασκαφές και τις νέες ανακαλύψεις, απόσπασμα από τον κατάλογο της έκθεσης, σχέδια και ιστορικές φωτογραφίες της Πομπηίας από τη συλλογή της Beaux-Arts de Paris, όπως και το audioguide της έκθεσης που είναι προσβάσιμο δωρεάν για να μάθετε περισσότερα σχετικά με διάφορα έργα που παρουσιάζονται. Ακόμα, υπάρχει ένα kit για όλη την οικογένεια που μπορείτε να κατεβάσετε και να παίξετε  online παιχνίδια, κουίζ, παζλ με θέμα την Πομπηία.