Το Open House μετρά ήδη 4 χρόνια στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 35 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.

TZAFERI 16 ΓΡΑΦΕΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ_ Τζαφέρη 16

Tzaferi 16, Γραφειακοί χώροι

THE HUB OF ISOBAR IPROSPECT_Αλκμήνης 58

The Hub of isobar iprospect, Αλκμήνης 58

BOX ONE_Δεκελέων & Παραλού, Ρουφ

Box One, Δεκελέων & Παραλού, Ρουφ

Στο φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα του Open House Athens 2017 οι συμμετέχοντες θα εχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε πάνω από 100 κτίρια και χώρους από τους 450 εθελοντές. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του Open House Athens έχει διευρυνθεί με ένα σύνολο παράλληλων δράσεων με στόχο να απευθυνθεί σε ακόμα ευρύτερο κοινό.

Από την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο βιβλιοπωλείο Iανός, Σταδίου 24, θα βρίσκεται και το ενημερωτικό περίπτερο της εκδήλωσης (Open Box). Από την Παρασκευή 31 Μαρτίου θα ξεκινήσει το Made in Athens powered by jamjar.gr το οποίο περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται άνθρωποι της δημιουργικής και παραγωγικής κοινότητα της Αθήνας. Επίσης, την Παρασκευή 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Open School το οποίο απευθύνεται σε ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως τμήματα μαθητών και σπουδαστών και περιλαμβάνει οργανωμένες ξεναγήσεις σε συγκεκριμένα κτίρια καθώς και junior αρχιτεκτονικά workshops για παιδιά Δημοτικού.

ATHINA ART APARTMENTS_Ορφέως 47

Athina Art Apartments, Ορφέως 47

ΒΙΟΚΛ. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ_Θερμοπυλών 36

Βιοκλ. Παιδικός Σταθμός, Θερμοπυλών 36

ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ HIGGS_Β. Ουγκώ 15

Νεοκλασικό κτίριο, Higgs – Β. Ουγκώ 15

ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΣΜΕΔΕ_Π.Π.Γερμανού 3-5

Κτίριο γραφείων ΤΣΜΕΔΕ, Π.Π.Γερμανού 3-5

Φέτος για πρώτη χρονιά, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη και τη Νορβηγική Πρεσβεία, δυο σημαντικά κτίρια Πρεσβειών ανοίγουν τις πόρτες τους σε επίτιμους προσκεκλημένους του Open House Athens 2017, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους (Open Embassy).

Η Σχολή Βακαλό Art & Design στο πλαίσιο του ΟΗΑ 2017 διεξάγει το διαγωνισμό Open your portfolio με βραβείο μια υποτροφία Μεταπτυχιακών Σπουδών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την αρχιτεκτονική της πόλης μέσω οργανωμένων ποδηλατικών ξεναγήσεων (Open Bike), να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς φωτογραφίας στο instagram Open Photo & Open Hunt και τέλος να γιορτάσουν τη λήξη των μαραθώνιων ξεναγήσεων στο Time to Close Party. Με το πέρας τη εκδήλωσης το κοινό φέτος θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει στην ιστοσελίδα του Open House Athens το αγαπημένο του κτίριο για το ΟΗΑ 2017 (Papastratos Open Vote).

ΟΙΚΙΑ ΡΑΛΛΗ_Πανεπιστημίου 33-35

Οικία Ράλλη, Πανεπιστημίου 33-35

ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ_Νεοφ. Βάμβα 9

Νεοκλασικό Κτίριο, Νεοφ. Βάμβα 9

ΟΙΚΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ_Χατζημιχάλη 6

Οικία Αγγελικής Χατζημιχάλη, Χατζημιχάλη 6

ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ_Β. Κωνσταντίνου 5-7

Ολλανδική Πρεσβεία, Β. Κωνσταντίνου 5-7

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PERISCOPE_Χάριτος 22

Ξενοδοχείο Periscope, Χάρητος 22

ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΡΙΖΩΝ_Λεωφόρος Αμαλίας 26Α

Γραφεία Ορίζων, Λεωφόρος Αμαλίας 26Α

ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ HANSEN_Χάνσεν 49

Πολυκατοικία Hansen, Χάνσεν 49

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ_Δημόκριτου 6

Νηπιαγωγείο Γερμανικής Σχολής Αθηνών, Δημόκριτου 6

GREEN PLAZA_Λεωφ. Κηφισίας 117,

Green Plaza, Λεωφ. Κηφισίας 117

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ_Παπάγου 23

Σχολικό Συγκρότημα Αγ. Δημητρίου, Παπάγου 23

ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ_Γραβιάς 25

Πρώην Καπνεργοστάσιο Παπαστράτος, Γραβιάς 25

Info:

Open House Athens 2017 | 1 – 2 Απριλίου 2017 | Είσοδος ελεύθερη