Η φάρμα Ζαργάνης είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια. Αρχική δραστηριότητα ήταν η εκτροφή βατράχων, η οποία λόγω πολλών γραφειοκρατικών προβλημάτων σταμάτησε.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η εκτροφή ορνίθων ελευθέρας βοσκής, που στη συνέχεια έγιναν βιολογικής εκτροφής. Πιστοποιήθηκε βιολογικό όλο το κτήμα 100 περίπου στρεμμάτων και σταδιακά άρχισε η καλλιέργεια διαφόρων αρωματικών φυτών και λαχανικών.

Καλλιεργούν περίπου 50 είδη εποχιακών λαχανικών, εκ των οποίων μερικά είναι τροπικά. Τα παραγόμενα προϊόντα – αυγά και λαχανικά –  διατίθενται συσκευασμένα, σχεδόν σε όλα τα βιολογικά καταστήματα της Αθήνας και στα σούπερ μάρκετ Θανόπουλος.

Ο επισκέπτης στο κτήμα θα δει και θα ενημερωθεί για όλες τις δραστηριότητες. Θα μάθει τα είδη και τον τρόπο καλλιέργειάς τους, θα ενημερωθεί για τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν στη φάρμα Ζαργάνης (μικροοργανισμούς ΕΜ, μέταλλα θαλάσσης) και θα δει τις κότες να κυκλοφορούν ελεύθερες στο κτήμα όλη την ημέρα.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο επισκέπτης θα είναι ένας σωστά ενημερωμένος καταναλωτής για τη διατροφική αξία των αυγών και των λαχανικών.

Ιnfo: Μανδράκι, Εύβοια | [email protected] | 6972 889665

Για να ανακαλύψετε περισσότερα ανοιχτά αγροκτήματα μπείτε στο openfarm.gr