Πόλη τουριστική το Χαντζού και πολυσύχναστο λιμάνι απέκτησε τη δική του όπερα που θυμίζει  μοτίβα ραγισμένου πάγου σε μια λίμνη.

Η όπερα Hangzhou Yuhang, πάλλευκη, με γεωμετρικά παράθυρα είναι έργο του γραφείου Henning Larsen και βρίσκεται στην προκυμαία του διάσημου για τις παλίρροιες και τα κύματα κόλπου και περιλαμβάνει μια κεντρική αίθουσα 1400 θέσεων, ένα θέατρο 500 θέσεων που μετατρέπεται και σε θερινή αίθουσα που μπορεί να έχει 10.000 θεατές και εκθεσιακό κέντρο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι στέγες αγγίζουν το έδαφος στο μέρος, όπου συναντώνται σε μια δημόσια πλατεία, ενώ η ίδια η όπερα βρίσκεται μέσα σε μια τεχνητή λίμνη από την οποία εξέχει σαν κομμάτι πάγου.

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να περπατήσουν επάνω στις στέγες και να έχουν θέα προς την τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε δίπλα στο κτίριο της όπερας. Υπάρχει σήμερα ένας ανταγωνισμός μεταξύ των κινεζικών πόλεων σχετικά με τη δημιουργία νέων προορισμών και την κατασκευή νέων τοποσήμων γι’ αυτό και μερικά από τα πιο ευρηματικά και καινοτόμα κτίρια κατασκευάζονται στην Κίνα, την οποία οι αρχιτέκτονες παγκοσμίως θεωρούν «νέα πρόκληση».

Ο στόχος όλων σήμερα είναι να δημιουργηθούν γύρω από τα κτίρια αληθινά ζωντανά αστικά κέντρα που μπορούν να καλωσορίζουν τους πολίτες ανά πάσα στιγμή, είτε όταν πληρώνουν οι επισκέπτες είτε όχι. Άλλα πολιτιστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κίνα περιλαμβάνουν τα σχέδια της Snøhetta για την Grand Opera House της Σαγκάης, και το κέντρο τεχνών στο Fuzhou.