Ο μουσικός κόσμος της Ιταλίας έχει βάλει τα δυνατά του για να κρατήσει ψηλά το φρόνημα των Ιταλών. Με διαδικτυακές παραστάσεις όπερας και συναυλίες καλλιτεχνών από το σπίτι. Μια πρωτοβουλία που μπορεί να βρει μιμητές.

Η όπερα Teatro San Carlo της Νάπολης είναι «ανοιχτή» ακόμη και σε εποχή κορονοϊού. Η παράσταση αρχίζει στις 8 το βράδυ και στο πρόγραμμα υπάρχουν έργα των Πουτσίνι και Ροσσίνι ή μπαλέτα από έργα του Τσαϊκόφσκι και Στραβίνσκι.

Οι θεατές μπορούν από την πολυθρόνα τους να απολαύσουν το θέαμα, εικονικά μέσω Facebook. Βλέπουν να σηκώνεται η βαριά κουρτίνα και να παίζονται παραστάσεις της προηγούμενης χρονιάς. Για όλους όσους αγαπούν τον κόσμο της όπερας το Teatro San Carlo προσφέρει κάποιες βραδιές την εβδομάδα εισαγωγικά μαθήματα στην ιστορία της όπερας, συγκεκριμένα για τη ζωή του Τζοακίνο Ροσίνι. «Για να αισθάνεστε όσο λιγότερο μόνοι γίνεται», είναι το μήνυμα.

Η μετάδοση θα γίνεται πάντα στις 8 μ.μ. (ώρα Ιταλίας) και θα είναι διαθέσιμη μέσω των social media λογαριασμών του θεάτρου (Facebook, Twitter και Instagram). Εδώ είναι το πρόγραμμα παραστάσεων που θα είναι διαθέσιμο online αυτές τις μέρες:

Μάρτιος

23 Μαρτίου – OPERA Otello – Γ. Ροσίνι

25 Μαρτίου – ΜΠΑΛΕΤΟ Ο Καρυοθραύστης –  Π. Τσαϊκόφσκι

28 Μαρτίου – OPERA Ermione –  Γ. Ροσίνι

30 Μαρτίου – Zilberkant / Laca CONCERT

Απρίλιος

01 Απριλίου – OPERA Manon Lescaut –  G. Puccini

04 Απριλίου – OPERA Carmen – G. Bizet

06 Απριλίου – Μπαλέτο PulcinellaI. Stravinsky

08 Απριλίου -Μπαλέτο  La Dame aux CaméliasC. Davis