Μιλήστε μας για το Φεστιβάλ Τεχνών που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στην Ύδρα.

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, από 1 έως 7, διοργανώνεται το Hydra International Arts Festival υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας. Είναι ένα φεστιβάλ που φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ιταλία και εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και απολαύσεις υψηλής μαγειρικής τέχνης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που την πρώτη αυτή διοργάνωση του φεστιβάλ αγκάλιασαν γνωστοί καλλιτέχνες, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Λία Βίσση, ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο Βαγγέλης Πετσάλης και άλλοι, οι οποίοι ανακαλύπτοντας ξανά την Ύδρα συμμετέχουν με παραστάσεις ειδικά προσαρμοσμένες στη γοητεία του νησιού.

Πόσο σημαντικό είναι για την πολιτιστική ζωή της επαρχίας η ύπαρξη τέτοιων Φεστιβάλ;

Η Ύδρα είναι ένας τόπος μείζονος ιστορικής σημασίας και κάλλους. Αισθανόμαστε περήφανοι που μπορούμε να συνεισφέρουμε στο νησί και στους επισκέπτες του κάποιες ποιοτικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και φιλοδοξούμε αυτή η διοργάνωση να γίνει θεσμός και τα επόμενα χρόνια να εμπνεύσει περισσότερους καλλιτέχνες και δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα και ποιος είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ;

H ιδέα γεννήθηκε από την αγάπη τη δική μου και του συνεταίρου μου, Κωνσταντίνου De Naray, για την τέχνη και το νησί της Ύδρας, που είναι και ο τόπος διαμονής του Κωνσταντίνου.

Υπάρχει στο μέλλον προγραμματισμός για αυτόνομες παραγωγές; Δηλαδή παραγωγές που θα χρηματοδοτούνται και θα οργανώνονται κατεξοχήν από το Φεστιβάλ;

Όπως και το συγκεκριμένο φεστιβάλ που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την εταιρία μας, «Εκδηλώσεις κινηματογράφου, τέχνης και μουσικής ΕΠΕ», έτσι προγραμματίζουμε να διοργανώσουμε και τις προσεχείς εκδηλώσεις. Έχουμε ήδη κάτι στα σκαριά, αλλά προς το παρόν δεν είναι ανακοινώσιμο. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

Ποια είναι η συμμετοχή των κατοίκων της Ύδρας στο Φεστιβάλ;

Τόσο η Μητρόπολη, όσο και ο Δήμος της Ύδρας, αλλά βεβαίως και οι κάτοικοι του νησιού μάς έχουν συγκινήσει με τη θερμή υποδοχή του φεστιβάλ. Εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο για να πετύχει η διοργάνωση και να ικανοποιήσουμε τους ανθρώπους που θα μας εμπιστευθούν.

Λόγω της δεδομένης οικονομικής κρίσης πόσο δύσκολη είναι η διοργάνωση ενός τοπικού Φεστιβάλ;

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους τους τομείς στη χώρα μας, όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει τροχοπέδη για την ανάπτυξη και τον πολιτισμό. Χρειάζεται τόλμη ένα τέτοιο εγχείρημα αυτές τις εποχές, αλλά εμείς είμαστε βέβαιοι ότι η τέχνη βοηθάει τη ζωή μας ακόμη και στους δύσκολους καιρούς.