Η StraDa Films συνεχίζει να ανοίγει τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες στο σπίτι σας με online πρεμιέρες ταινιών Α΄ προβολής. Σειρά έχει η πολυβραβευμένη ταινία του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ «Όσο κρατά ο Πόλεμος» που κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου μέσω viva.gr.

O Αλεχάντρο Αμενάμπαρ επιστρέφει πίσω στη σκηνοθεσία μετά το «Η Θάλασσα μέσα μου». Η ταινία «Όσο κρατά ο Πόλεμος» / ”While at War” είναι ένα δυνατό, πλούσιο σε συναισθήματα δράμα τοποθετημένο χρονικά στα 1936, την απαρχή του Ισπανικού Εμφυλίου. Μια ιστορία για το παρελθόν που φαίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ στη σύγχρονη εποχή.

Όσο Κρατά ο Πόλεμος

Όσο Κρατά ο Πόλεμος

Η StraDa Films μέσω viva.gr ανοίγει τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μια πολυβραβευμένη ταινία Α΄ προβολής, χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας το δικό σας ψηφιακό εισιτήριο. Δίνεται από τώρα δυνατότητα για κράτηση και προαγορά εισιτηρίου μέσω viva.gr πριν την online πρεμιέρα της ταινίας στις 22 Απριλίου.

Όσο Κρατά ο Πόλεμος

Λίγα λόγια για την ταινία

Ισπανία. Καλοκαίρι 1936. Ο φημισμένος συγγραφέας Miguel de Unamuno αποφασίζει να στηρίξει δημόσια την στρατιωτική επέμβαση που υπόσχεται να φέρει τάξη στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Αυτόματα παύεται από την θέση του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα με παρέμβαση της αριστερής κυβέρνησης της χώρας. Στο μεταξύ, ο Στρατηγός Franco συγκεντρώνει τις δυνάμεις του ξεκινώντας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις από τον Νότο, ευελπιστώντας να κατακτήσει την εξουσία. Οι συγκρούσεις γίνονται αιματηρές και καθώς ο Unamuno βλέπει συναδέλφους του να φυλακίζονται, αρχίζει να αμφισβητεί την ορθότητα της απόφασής του να ταχθεί υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης. Όταν ο Franco μεταφέρει το αρχηγείο του στη Σαλαμάνκα ως Γενικός Διοικητής, ο Unamuno αποφασίζει να τον επισκεφτεί στο παλάτι του και να ζητήσει επιείκεια.

Όσο Κρατά ο Πόλεμος

Βραβεία – Επίσημες Συμμετοχές σε Φεστιβάλ

Με 17 υποψηφιότητες στα Βραβεία Goya και 5 συνολικά Βραβεία, η ταινία χαρτογραφεί τον ισπανικό εμφύλιο με συγκλονιστικές ερμηνείες και πιστή ανασύσταση εποχής. Πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ενώ προβλήθηκε σε σειρά διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως αυτά του Μαιάμι, της Θεσσαλονίκης, της Χάιφα. Παράλληλα έχει κερδίσει βραβεία σε Ευρώπη και Αμερική. Η πανελλήνια πρεμιέρα της έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης

Όσο Κρατά ο Πόλεμος

Συντελεστές

Σενάριο: Alejandro Amenábar, Alejandro Hernández
Σκηνοθεσία: Alejandro Amenábar
Παίζουν: Inma Cuevas, Eduard Fernández, Patricia López Arnaiz
Διάρκεια 125΄
ΑΚΑ: Mientras Dure La Guerra
Χώρα: Ισπανία
Γλώσσα: Ισπανικά