Το τελευταίο αριστούργημα του Ουίλιαμ Μπλέικ φώτισε για μερικές νύχτες τον χειμωνιάτικο ουρανό του Λονδίνου. Το έργο
The Ancient of Days 1827 που θεωρήθηκε από τον Μπλέικ ως «το καλύτερο έργο που έχω τελειώσει», έρχεται να συμπληρώσει την έκθεση με έργα του στην Tate Britain αναδημιουργώντας το όραμα του καλλιτέχνη που ήθελε τα έργα του ως πελώριες τοιχογραφίες, σε μνημειώδη κλίμακα.

Ο Ουίλιαμ Μπλέικ έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Λονδίνο και φανταζόταν τα έργα του να κοσμούν τα τείχη των εκκλησιών και των δημόσιων κτιρίων στην πόλη. Το αστικό τοπίο του Λονδίνου, που κυριαρχείται από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, ενέπνευσε τα ισχυρά έργα τέχνης και γραφής του Μπλέικ. Το γνωστό του ποίημα «Πέμπτη 1789» αναφέρεται στον «υψηλό θόλο του Αγίου Παύλου».

Οι ριζοσπαστικές πεποιθήσεις του Μπλέικ ήταν ο λόγος που έκαναν τον καλλιτέχνη να ζήσει χωρίς αναγνώριση. Σχεδόν δύο αιώνες από τον θάνατό του, ο Μπλέικ έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες της Βρετανίας και ενέπνευσε γενιές μουσικών, συγγραφέων, καλλιτεχνών και ερμηνευτών σε όλο τον κόσμο.

Το ταφικό του μνημείο εγκαταστάθηκε από το ταπεινό νεκροταφείο στο οποίο βρισκόταν στην κρύπτη του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου και το επισκέπτονται χιλιάδες ετησίως. Ο Μπλέικ με την πελώρια φαντασία και το όραμά του δεσπόζει στον θόλο του καθεδρικού ναού ως υπενθύμιση της υψηλής παρουσίας του στον βρετανικό πολιτισμό.