Ένα παγκάκι που σχεδιάστηκε από την εταιρεία Snøhetta για το Κέντρο Νόμπελ Ειρήνης στο Όσλο είναι διαμορφωμένο σαν ημικύκλιο για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάθονται πιο κοντά και να αρχίσουν να συνομιλούν.

Το έργο περιγράφεται ως «πάγκος ειρήνης» και ονομάζεται «Το Καλύτερο Όπλο», αναφερόμενο στο διάσημο απόσπασμα του Nέλσον Μαντέλα, «το καλύτερο όπλο είναι να καθίσετε και να μιλήσετε». Το εμπνευσμένο απόσπασμα του Μαντέλα είναι χαραγμένο στο μέταλλο, από το οποίο είναι κατασκευασμένο το παγκάκι.

Θα παρουσιαστεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη την Ημέρα του Νέλσον Μαντέλα, σήμερα στις 18 Ιουλίου. Ο πάγκος θα παραμείνει στην πλατεία του ΟΗΕ μέχρι τον Σεπτέμβριο, πριν μεταφερθεί στη μόνιμη του θέση κοντά στο Δημαρχείο του Όσλο, όπου απονέμεται το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης κάθε χρόνο. Η εγκατάσταση, ως σύμβολο της διπλωματίας και του διαλόγου, αποτίει φόρο τιμής στους βραβευθέντες με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και γιορτάζει τις προσπάθειές τους για την ένωση των ανθρώπων και την επίλυση συγκρούσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.