«Αυτό που μετράει στη ζωή δεν είναι απλά το γεγονός ότι έχουμε ζήσει. Είναι η διαφορά που έχουμε κάνει στις ζωές των άλλων που θα καθορίζει και τη πορεία της δικής μας ζωής» – Νέλσον Μαντέλα

Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα του Νέλσον Μαντέλα, η Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής, μαζί με την Aspen Pharmare και τους φίλους της Νότιας Αφρικής, θα συνεισφέρουν εθελοντικά 67 λεπτά από τον χρόνο τους στον παιδικό σταθμό / Δημοτικό σχολείο της Αγίας Μαρίνας στη Νέα Μάκρη – ένα Δημοτικό σχολείο που επηρεάστηκε περισσότερο κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στον Μαραθώνα. Η πυρκαγιά του Μαραθώνα ήταν η δεύτερη πιο θανατηφόρα (με 102 νεκρούς) του 21ου αιώνα.

Παγκόσμια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα

Η ημέρα γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα, που γιορτάζεται στις 18 Ιουλίου, ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών  ως Παγκόσμια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα το 2009. Ο εορτασμός αυτής της παγκόσμιας ημέρας αναγνωρίζει τη δέσμευση που είχε ο πρώην Προέδρος στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην επίλυση των συγκρούσεων και στη συμφιλίωση.

Είναι κάτι παραπάνω από μια γιορτή της ζωής και της κληρονομιάς του «Μαντίμπα». Λέγοντας «είναι στο χέρι σας να κάνετε τη διαφορά,» προτρέπει την επόμενη γενιά ν’ αναλάβει τα βάρη της διακυβέρνησης μιας χώρας και να αντιμετωπίσει παγκόσμιες κοινωνικές αδικίες.

Οι θετικές αλλαγές ξεκινούν με μικρές δράσεις. Καθώς ο κάθε άνθρωπος δρα, τροφοδοτεί την ορμή προς την θετική αλλαγή, την ευαισθητοποίηση και την επέκταση της εμβέλειας των αξιών του Μαντέλα – την καταπολέμηση της αδικίας, τη βοήθεια προς τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη και την συμφιλίωση.

Στις 18 Ιουλίου κάθε χρόνο, οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να εργαστούν εθελοντικά τουλάχιστον για 67 λεπτά από το χρόνο τους για το καλό της κοινωνίας. Τα εξήντα επτά λεπτά είναι ένας συμβολικός αριθμός που αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ετών που ο Μαντέλα συμμετείχε ενεργά στον αγώνα κατά όλων των μορφών καταπίεσης.