Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Makoto Azuma είναι ένας λάτρης των λουλουδιών και σε όλο το καλλιτεχνικό του έργο τα παρουσιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Τα λουλούδια του, έχουν ταξιδέψει ως έργα μέχρι τη στρατόσφαιρα και αυτή τη φορά τα παρουσιάζει σε μια εντυπωσιακή εγκατάσταση «εγκλωβισμένα» μέσα σε πάγους. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ο τρόπος που τα λουλούδια μέσα σε αυτή την ακραία καιρική συνθήκη και την εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία κράτησαν τη ζωντάνια των χρωμάτων τους και τη φρεσκάδα της υφής τους.

Ο καλλιτέχνης ασχολείται με το πρότζεκτ των παγωμένων λουλουδιών από το 2018 και το μέρος στο οποίο έκανε την εγκατάσταση αυτή βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Ιαπωνίας και ονομάζεται το Τέλος του Κόσμου, και εκεί όλα παγώνουν το χειμώνα. Ο Azuma επιδίωξε, δημιούργησε και μας δείχνει άγνωστες δυνατότητες των λουλουδιών και πώς τα λουλούδια εκφράζονται υπό αυτήν την κατάσταση της απόλυτης ψύξης.

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που κρατούν την αρχική τους λάμψη και τη φρεσκάδα τους ενώ τα χρώματά τους δείχνουν πάντα την αναγέννηση της φύσης.