Το 2017, ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Tadao Ando παρουσίασε τα φιλόδοξα σχέδιά του για να μετατρέψει το ιστορικό χρηματιστήριο Bourse de Commerce σε μουσείο για λογαριασμό του επιχειρηματία και συλλέκτη τέχνης François Pinault, στο Παρίσι. Ο Tadao Ando μόλις είχε ολοκληρώσει την αποκατάσταση της Punta della Dogana της Βενετίας και σχεδίασε έναν κυκλικό κύλινδρο που ενέταξε στην προηγούμενη δομή για να δημιουργήσει ένα διάδρομο και ένα νέο εκθεσιακό χώρο. Το υπόλοιπο κτίριο συμπεριλαμβανομένου και του θόλου, ο οποίος είναι διατηρητέο ιστορικό μνημείο έχει ήδη αποκατασταθεί πλήρως.

Το παλιό Χρηματιστήριο βρίσκεται στο πρώτο διαμέρισμα του Παρισιού και έχει κυκλικό σχήμα όπως συνηθίζεται στα χρηματιστήρια, ενώ ο τοίχος που ύψωσε ο Tadao Ando είναι 9 μέτρων με διάμετρο 30 μέτρα. Τα τέσσερα ανοίγματα που υπάρχουν στον τοίχο αυτό θα παρέχουν πρόσβαση και θα επιτρέπουν στο φυσικό φως να φωτίζει τον χώρο.

«Αυτός ο κύλινδρος θα διαμορφώσει τον κεντρικό εκθεσιακό χώρο κάτω από τον τρούλο και θα περικλείσει το αίθριο και το φουαγιέ κάτω από το έδαφος», εξήγησε ο αρχιτέκτονας όταν το έργο αποκαλύφθηκε.

Στο κτίριο δημιουργήθηκαν νέα κλιμακοστάσια και διάδρομοι που θα εξασφαλίσουν ότι οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύνολο του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων πολλών εγκαταστάσεων όπως ένα αμφιθέατρο 300 θέσεων για προβολές, συνέδρια και συναυλίες, ενώ μια αίθουσα black box θα φιλοξενεί εγκαταστάσεις βίντεο και πιο πειραματικές περφόρμανς.

Όταν ανοίξει -όπως σχεδιάζουν- το φθινόπωρο του 2020, το κτίριο θα προσφέρει 3.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου για να φιλοξενήσει έργα μεγάλης κλίμακας ενώ ένας μικρότερος εκθεσιακός χώρος στον πρώτο όροφο και οι αίθουσες στον δεύτερο όροφο θα είναι προσβάσιμες από δύο σημεία.