Το Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk, ετοιμάζεται για μια ακόμα τοιχογραφία. Η πέμπτη τοιχογραφία για φέτος ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου, στην οδό Φαβιέρου 19, από τον πολύ διάσημο Γερμανό καλλιτέχνη “ECB”. Ο Hendrik Beikirch, γνωστός και ως ECB, είναι καλλιτέχνης του δρόμου γεννημένος το 1974 στο Cassel της Γερμανίας, ενώ έχει σαν έδρα του την πόλη Koblenz που βρίσκεται μεταξύ Βόννης και Φρανκφούρτης.

Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Koblenz, είναι πολύ γνωστός για τα μεγάλα έργα ζωγραφικής του σε δημόσιους τοίχους. Ο ECB έχει φιλοτεχνήσει μνημειακές τοιχογραφίες σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ασία και τη Νότια Αμερική.

Κάθε μία από τις φιγούρες του ECB έχει μια ιστορία να αφηγηθεί. Στα έργα του συναντά κανείς γνήσιους απλούς χαρακτήρες, οι οποίοι γίνονται όλο και πιο συναρπαστικοί μέσα από την ανωνυμία τους. Η περιορισμένη παλέτα χρωμάτων και οι εντυπωσιακές αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν τα πορτραίτα του, υπογραμμίζουν την ευαισθησία των υποκειμένων του, ενώ η κλίμακα αυτών των έργων προσκαλεί τους θεατές να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ ατόμου και κοινωνίας, θεατή και υποκειμένου.

Οι τοιχογραφίες του δεν αποτελούν μόνο παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο. Είναι σιωπηλοί σύντροφοι μέσα στην πόλη. Η θεματολογία του προέρχεται από τη φαντασία του καλλιτέχνη, ενώ τα πορτραίτα του δεν συμμορφώνονται με τις ανθρώπινες αναλογίες, αλλά διαστρεβλώνονται, παραμορφώνονται και κατακερματίζονται, αμφισβητώντας τις συμβάσεις των κανόνων για την δημιουργία τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ECB, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του: http://hendrikbeikirch.com/.