Με ένα νέο αυτοβιογραφικό ημερολόγιο, το τρίτο κατά σειράν, και ένα βιβλίο με στίχους, σημειώσεις και μικρά δοκίμια, δύο θρυλικές προσωπικότητες της ροκ σκηνής, η Πάτι Σμιθ και ο Ίγκι Ποπ που έρχεται προσεχώς στην Ελλάδα, ετοιμάζονται να μοιραστούν τα κεφάλαια της ενδιαφέρουσας, πυκνής ζωής τους με τους θαυμαστές τους ανά τον κόσμο.

Η Πάτι Σμιθ έχει ήδη στο ενεργητικό της δύο πολύ επιτυχημένα βιβλία που αφηγούνται δυο εντελώς διαφορετικές περιόδους της ζωής της. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Πάτι και Ρόμπερτ» αφηγείται την δραματικών τόνων κοινή ζωή και τη σχέση της με ένα μύθο της φωτογραφίας, συνομιλητή, εραστή και σύντροφό της, τον Ρόμπερτ Μέιπλθορπ που πέθανε τo 1989. Το βιβλίο της Πάτι Σμιθ έκανε σχεδόν μια δεκαετία να ολοκληρωθεί. Ήταν το δικό της μνημόσυνο για μια ολόκληρη γενιά, για ολόκληρες δεκαετίες και μια πόλη. Εκδόθηκε το 2010 και πέντε χρόνια αργότερα, ήρθε το δεύτερο βιβλίο απομνημονευμάτων της το “M Train“. Σε αυτό το βιβλίο η Πάτι Σμιθ αφηγείται στιγμές από τη ζωή της ανατρέχοντας στους τόπους και στα στέκια στα οποία βρέθηκε, όπως το μικρό καφέ στο Γκρίνουιτς Βίλατζ όπου έπαιρνε καθημερινά το πρωινό της, τις επισκέψεις της στους τάφους του Ζαν Ζενέ, της Σίλβια Πλαθ και του Αρθούρου Ρεμπό, τα χρόνια που έζησε στο Μίσιγκαν μαζί με τον άντρα της, τον Φρεντ Σόνικ Σμιθ, τον οποίο έχασε το 1994.

Μετά από το βιβλίο που η ίδια χαρακτήρισε ως «οδικό χάρτη» της ζωής της, έρχεται το τρίτο αυτοβιογραφικό της πόνημα, με τίτλο “Year of the Monkey”. Θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2019 και σε αυτό η συγγραφέας του ακολουθεί την προσφιλή της τακτική να γράφει σε στέκια, καφέ, σε τραίνα, παράξενα μοτέλ. Το ξεκίνησε την Πρωτοχρονιά του 2016, μετά τις εμφανίσεις της σε συναυλίες στη Νέα Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο.

Εν μέσω της παγκόσμιας περιοδείας του και λίγο μετά το σατιρικό ντοκιμαντέρ “In Praise of Nothing”, στο οποίο ο Ίγκι Ποπ υποδύεται «τη Φωνή του Τίποτα» ο αειθαλής και πάντα δραστήριος ρόκερ ανακοίνωσε και την έκδοση του νέου του βιβλίου “Til’ Wrong Feels Right” που θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο και θα περιλαμβάνει στίχους από 100 και πλέον τραγούδια του και αδημοσίευτα σημειώματα, ενθύμια και υλικό που ο καλλιτέχνης δεν έχει μοιραστεί ξανά με κανέναν.