Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών η Μαρί Φρέντρισκον, η τραγουδίστρια των Roxette που μεσουράνησαν στα 80s και στα 90s, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Οι Roxette έχουν πουλήσει περισσότερους από 75 εκατομμύρια δίσκους και θεωρούνται ένα από τα πιο επιτυχημένα μουσικά δίδυμα όλων των εποχών. Οι Σουηδοί που κατέκτησαν τον κόσμο, κοσμαγάπητοι στη χώρα τους, έχουν δει μόνο τους ABBA να τους ξεπερνούν σε δημοφιλία και πωλήσεις.

Η Μαρί Φρέντρισκον και ο Περ Γκέσλε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2011, 22 χρόνια μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους The Look που έφτασε στο Νο 1 σε 25 χώρες και κατέκτησε τον κόσμο της μουσικής. Με τα τραγούδια τους Spending my time και το Listen to your heart κατέκτησαν τον κόσμο.

Η περιπέτεια της υγείας της Μαρί Φρέντρικσον ξεκίνησε το 2002, όταν διαγνώστηκε με όγκο στο πίσω μέρος του κρανίου της. Μετά από επεμβάσεις και σειρά χημειοθεραπειών επέστρεψε στο μουσικό στερέωμα. Από το 2016, η υγεία της υποτροπίασε και ο θάνατός της επήλθε από επιπλοκές της νόσου.