Το διαμέρισμα του Φίλιπ Ροθ σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατό του είναι προς πώληση στην αγορά. Με όλα τα υπάρχοντα, το σπίτι της Νέας Υόρκης είναι ανοιχτό στο κοινό ή τους υποψήφιους αγοραστές. Όπως γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, τα υπάρχοντά του είναι ακόμα μέσα το σπίτι:

«Τα παπούτσια του κ. Ροθ ήταν ακόμα στο κρεβάτι του, τα πουλόβερ του ήταν καθαρά και διπλωμένα στο ντουλάπι και η οδοντόβουρτσά του στο κύπελλό της, στο νεροχύτη του μπάνιου».

Οι κληρονόμοι του Φίλιπ Ροθ έβγαλαν το διαμέρισμα προς πώληση χωρίς να το αδειάσουν, έτσι ο κάθε υποψήφιος αγοραστής μπορεί να ρίχνει μια ματιά στην ιδιωτική ζωή ενός συγγραφέα που αν ήταν εν ζωή αυτό το ενδεχόμενο θα ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να του συμβεί. Ένας γείτονάς του αναφέρει στον Guardian πως -με λίγη λύπη- έβλεπε του υποψήφιους αγοραστές να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι μέσα στον ιδιωτικό χώρο του συγγραφέα σαν να πρόκειται για λογοτεχνικό τουρισμό, ενώ αναρωτιέται πόση αξία έχει να βλέπουν τα αντικείμενα του συγγραφέα και όχι ό,τι χρειάζεται να δει πριν κάνει μια αγορά. Προφανώς υπάρχει υπεραξία εξαιτίας του ότι το σπίτι ανήκε σε έναν από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες στον κόσμο.

Η περιέργεια για τον τόπο κατοικίας των λογοτεχνών είναι μάλλον φυσική και μάλιστα αξιοποιήσιμη από μουσεία και οργανισμούς που συχνά αναπαριστούν το γραφείο ή το εργαστήριο ενός καλλιτέχνη. Αυτό γίνεται με μεγάλη επιτυχία σε σπίτια όπως αυτό του Μαρκ Τουέιν ή του Θερβάντες και αποτελούν μέρος μιας τουριστικής λογοτεχνικής διαδρομής σε έναν τόπο.

Ο γείτονας του Φίλιπ Ροθ, ζητά να προστατευθεί η ιδιωτικότητα και η νωπή μνήμη του συγγραφέα και να περνούν το κατώφλι του σπιτιού, αληθινά ενδιαφερόμενοι αγοραστές.