Το Planet Physics, η εντυπωσιακή έκθεση Φυσικής στην Ελλάδα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον «μαγικό» κόσμο των Φυσικών Επιστημών.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να πειραματιστούν με το σιδηρομαγνητικό υγρό, να δημιουργήσουν το δικό τους σεισμό και το δικό τους κύμα Tsunami, να μελετήσουν την επίδραση της φυγόκεντρου δύναμης, να δημιουργήσουν μια γιγάντια δίνη νερού, να μάθουν τα πάντα για την ανάκλαση και σύνθεση του φωτός, το ντεσιμπελόμετρο, να φωτίσουν το δικό τους φωτόσπαθο, να ανακαλύψουν τη γιγάντια μπάλα Plasma, να εξερευνήσουν τα εντυπωσιακά ολογράμματα και τους καθρέφτες άπειρου βάθους και άλλα πολλά.

Σκοπός της έκθεσης είναι να καλλιεργήσει στους μικρούς επισκέπτες το ενδιαφέρον για τα φυσικά φαινόμενα και τους νόμους που διέπουν τον κόσμο, επιστρατεύοντας μια σειρά από διαδραστικά εκθέματα.

Τα διαδραστικά εκθέματα της έκθεσης παρουσιάζουν έννοιες και φαινόμενα από τα παρακάτω επιστημονικά πεδία:

· Ηλεκτρομαγνητισμός

· Μαθηματικά

· Μηχανική

· Μηχανική των Ρευστών

· Οπτική – Οπτική αντίληψη

Μέτρα προστασίας

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, χάρη στην προηγμένη τεχνολογικά κατασκευή του, είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα νωπού αέρα. Το σύστημα αυτό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστά τον αέρα σε όλους τους χώρους με φρέσκο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον.

Όλοι οι χώροι απολυμαίνονται συνεχώς, ενώ υπάρχει φροντίδα για την αυστηρή τήρηση της επιτρεπόμενης χωρητικότητας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν με ασφάλεια στον χώρο.

· Απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους

· Το προσωπικό διασφαλίζει την τήρηση του επιτρεπόμενου αριθμού επισκεπτών

· Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων (1,5 μέτρο κατ’ ελάχιστον) σε όλους τους χώρους αναμονής (ταμεία, πωλητήριο)

Info:

Διάρκεια ξενάγησης: 45’ – 60’ λεπτά, κάθε ακέραιη ώρα

Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 – 20:00 & Σάββατο – Κυριακή 11:00-19:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 6€

Ειδικές τιμές για σχολικές επισκέψεις:

Πληροφορίες – κρατήσεις: Τ. 212 254 0000