Ο καταξιωμένος φωτογράφος Platon, γνωστός από τα πορτραίτα επιφανών ανθρώπων (ειδικά εκείνα γνωστών Χολλυγουντιανών στάρ και πολιτικών όπως ο Ομπάμα) αλλά και τις πολυετείς συνεργασίες του με το Time και το New Yorker, αποτίει φόρο τιμής στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στο ελληνικό νησί της Πάρου με τη νέα του έκθεση με τίτλο Greece, η οποία ξεκινά στις 5 Νοεμβρίου στην διάσημη μπουτίκ Colette στο Παρίσι.

Γεννημένος στο Λονδίνο, από πατέρα Έλληνα, επισκέφτηκε πολλές φορές την Πάρο όλα αυτά τα χρόνια. Στο νου του αυτό το νησί συμβολίζει μια αγνή γη, όπως λέει, και ένα ταξίδι ελευθερίας στο οποίο θέλει συχνά να επανέρχεται, όπως την πρώτη φορά που δανείστηκε μια φωτογραφική μηχανή και πήγε εκεί ξεκινώντας έτσι ένα χόμπυ που έμελλε να γίνει το επάγγελμα που τόσο αγάπησε.

Οι φωτογραφίες καλύπτουν μια μακρά περίοδο 25 χρόνων και απεικονίζουν σύμφωνα με τον ίδιο τους κάτοικους του νησιού τους οποίους θεωρεί φίλους του, οικογένειά του. Μέσα από αυτόν τον απλοϊκό αλλά βαθιά φιλοσοφημένο τρόπο ζωής βρήκε την έμπνευσή του και για αυτό αποφάσισε φέτος να τον αναδείξει στην καρδιά του Παρισιού!