Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πνευματικής Ιδιοκτησίας και με δεδομένο ότι την εποχή της πανδημίας το ψηφιακό περιβάλλον είναι η μοναδική πηγή εσόδου για ένα δημιουργό της μουσικής ανοίγουμε στο ελculture τη συζήτηση για τη σημασία του πνευματικού δικαιώματος για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.

Γιατί είναι σημαντικό να αποδίδεται το πνευματικό δικαίωμα στη μουσική; Ποιες είναι οι πηγές για τις οποίες ένας δημιουργός λαμβάνει πνευματικά δικαιώματα; Πόσο εύκολη υπόθεση είναι η διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων για έναν δημιουργό; Ποιος είναι ο ρόλος των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης; Και ποιος είναι ο στόχος της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ);

Η Σοφία Ευτυχιάδου συνομιλεί σε αυτό το podcast με τον Φοίβο Δεληβοριά, Δημιουργό και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΔΕΜ και τη Λούκα Κατσέλη, Γενική Διευθύντρια της ΕΔΕΜ για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το πνευματικό δικαίωμα στη μουσική σήμερα.

«Κάθε τραγούδι που πετάμε σαν μήνυμα σε μπουκάλι στο πέλαγος είναι και ένα προϊόν που έχει πολλαπλές χρήσεις. Το πνευματικό δικαίωμα είναι τα χρήματα που θα εισπράξει ένας δημιουργός από τις πολλαπλές χρήσεις του τραγουδιού του και συνιστά το σημαντικότερο μέσο επιβίωσης των δημιουργών της μουσικής σήμερα»
Φοίβος Δεληβοριάς

«Το ελληνικό τραγούδι είναι έργο κάποιων ανθρώπων. Και αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να αμειφθούν γι’ αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό που μας δίνουν»
Λούκα Κατσέλη.

Μπορείτε να ακούσετε όλο το podcast εδώ