Ο γνωστός εικαστικός και συνιδρυτής της Μπιενάλε Αθηνών, Πολύδωρος Καρυοφύλλης (Poka Yio) ανέλαβε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Μετά την πρόκριση της Καλαμάτας στους τρεις τελικούς διεκδικητές για τον τίτλο τον περασμένο Φεβρουάριο, το Γραφείο Υποψηφιότητας Kalamata:21, λαμβάνοντας υπόψιν τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επιλογής, προκήρυξε πανελλαδικό διαγωνισμό για τις επιτελικές θέσεις της διεκδίκησης.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, κατόπιν εξέτασης των αιτήσεων και τη διεξαγωγή συνεντεύξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ», ανακήρυξε ομόφωνα τον κύριο Καρυοφύλλη ως νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Kalamata:21. Το ΔΣ της ΦΑΡΙΣ ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του μιας και ο χρόνος είναι περιορισμένος και οι διεργασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν πολλές. Ο Poka Yio δήλωσε ότι είναι τιμή του και χαρά του που αναλαμβάνει αυτό το δύσκολο έργο και ελπίζει ότι θα ανταπεξέλθει με επιτυχία στις προσδοκίες μίας ολόκληρης πόλης αλλά και να σταθώ στο ύψος ενός τόσο σημαντικού θεσμού όπως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Στο διαγωνισμό συμμετείχε και η κυρία Έλενα Πέγκα, καλλιτεχνική διευθύντρια της υποψηφιότητας κατά την Α’ Φάση της διεκδίκησης, η οποία όμως δεν επελέγη. Το ΔΣ μίλησε επαινετικά για την κυρία Πέγκα και την ευχαρίστησε για το μέχρι τώρα έργο της και τον ρόλο που έπαιξε στην πρόκριση της Καλαμάτας.

Το Γραφείο Υποψηφιότητας Kalamata:21 καλωσορίζει τον νέο του Καλλιτεχνικό Διευθυντή με ελπίδα για μία ευτυχή έκβαση της διεκδίκησης. Ο (εκ νέου επιλεγμένος μέσω δημοσίου διαγωνισμού) Εκτελεστικός Διευθυντής κύριος Τσατσούλης Έκτωρ δήλωσε: «Ήταν χαρά και τιμή μου να δουλέψω με την Έλενα Πέγκα με την οποία και καταφέραμε πολλά, είναι χαρά μου και τιμή μου να δουλέψω με τον κύριο Πολύδωρο Καρυοφύλλη για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία αυτό το όμορφο ταξίδι».

Κεντρική Φωτογραφία: Ζωή Χατζηγιαννάκη©

Σχετικά άρθρα:
Ο πολιτισμός που ενώνει;, γράφει η Άννα Ρούτση
Επόμενο ραντεβού: 2021, γράφει η Άννα Ρούτση