Το αρχιτεκτονικό γραφείο nuan studio έχει κερδίσει τον διαγωνισμό για το σχεδιασμό του πολιτιστικού κέντρου του Όσλο στην προκυμαία της πόλης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο που θα φιλοξενεί εκθεσιακούς χώρους, βιβλιοθήκη και αμφιθέατρο και προορίζεται για ποικίλες χρήσεις.

Η αρχιτεκτονική πρόταση που βασίζεται στην ψευδαίσθηση του παγωμένου νερού αντλεί έμπνευση από τα από τα ορεινά τοπία της χώρας και τους παγωμένους καταρράκτες. Το κρύσταλλο της πρόσοψης και η ελαφριά κατασκευή που στερεώνει το κτίριο σχεδόν στον αέρα προσδίδει μια ανάλαφρη μορφή και δημιουργεί μια αντίθεση του θερμού εσωτερικού περιβάλλοντος με τις εξωτερικές πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το πολιτιστικό κέντρο  βρίσκεται κοντά στο μουσείο ενόπλων δυνάμεων και το εθνικό μουσείο αρχιτεκτονικής και φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο και σημείο συνάντησης της τοπικής κοινότητας προκειμένου να μοιραστούν οι κάτοικοι εμπειρίες ιστορικής και πολιτιστικής αξίας.

Μέσα από τα διάφορα επίπεδα του κτιρίου που φτάνουν τα 26 μέτρα ύψος και τη βεράντα του τελευταίου ορόφου οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαύσουν την καλύτερη θέα του Όσλο, ενώ το ίδιο το κτίριο με την παρουσία του σφραγίζει και αυτό μια νέα εικόνα της πόλης.