Αυτήν την άνοιξη έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το IΝ-EDIT International Music Documentary Film Festival. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ 23 και 29 Απριλίου 2014, στον κινηματογράφο Ολύμπιον.

Το IΝ-EDIΤ αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ παγκοσμίως. Καλύπτοντας γεωγραφικά δύο ηπείρους, μετά τη Βαρκελώνη όπου ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια, υλοποιείται πλέον στο Βερολίνο, το Μπουένος Άιρες, το ΣάοΠάολο, το Σαντιάγκο και το Μέξικο Σίτυ. Κομμάτι αυτής της πολιτιστικής πλατφόρμας γίνεται και η Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα διεθνές και ισχυρό brand που στηρίζεται στα δύο ισχυρότερα κομμάτια της πολιτιστικής βιομηχανίας παγκοσμίως· τη μουσική και τον κινηματογράφο. Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν μουσικά ντοκιμαντέρ πρώτης προβολής, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις και workshops μαζί με τις ελληνικές παραγωγές, που αποτελούν ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, συμπληρώνουν το IN-EDIT Greece.

Όπως δήλωσε πρόσφατα o διευθυντής του In-Edit Barcelona, Cristian Pascual, σε συνέντευξη του σε ισπανική εφημερίδα: «Η μουσική έχει το πλεονέκτημα να κρύβει πολύ δυνατές ιστορίες. Έννοιες όπως η πτώση, η επιστροφή, η αναβίωση και οι κοινωνικές συγκρούσεις εκφράζονται μέσω της μουσικής, ενώ παράλληλα η μουσική αντανακλά την κοινωνία ανά πάσα στιγμή. Το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ καταφέρνει να «ακτινογραφεί» μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα τις ανθρώπινες κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες. Εάν μπορείς να διαβάζεις πίσω από τις λέξεις, μπορείς και να μάθεις πολλά από αυτές τις ιστορίες».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σύντομα στη σελίδα μας!

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Web: www.in-edit.gr
Facebook: In-Edit Festival
Twitter: @InEditGreece
Instagram: Ineditgreece