Η στιγμή της βάφτισης του μικρού ή της μικρής σας πλησιάζει και αν και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος, υπάρχει αγωνία και άγχος για την έγκαιρη και επιτυχημένη διοργάνωση της ημέρας, ακόμα και αυτή περιλαμβάνει μια συνεύρεση αγαπημένων φίλων και συγγενικών προσώπων. Γιατί είθισται, μια βάφτιση εκτός από ένα μεγάλο κεφάλαιο χαράς, συνεπάγεται και λίγο… τρέξιμο που απαιτεί οργανωτικές δεξιότητες.

Η έγκαιρη διοργάνωση ωστόσο και αναζήτηση των σωστών και έμπειρων συνεργατών, κρύβεται πίσω από κάθε επιτυχία. Η έναρξη των διαδικασιών μερικούς μήνες νωρίτερα, επιβάλλεται, είτε πρόκειται για μια μικρή είτε για μια πιο «ανοιχτή» εκδήλωση. Η επιλογή του ονόματος, των νονών, της εκκλησίας και της μορφής που θα έχει μια ευχαριστήρια εκδήλωση, πάρτυ για τους καλεσμένους σας έχει ολοκληρωθεί και αναζητάτε προσκλητήρια βάπτισης.

Μια διαδικασία που περιλαμβάνει αρκετά επιμέρους βήματα. Αρχικά, η απόφαση για το θέμα, το concept που θα έχει η βάπτιση, κάτι που καθορίζει και την χρωματική παλέτα σας. Αν επιχειρήσετε να κατασκευάσετε χειροποίητα προσκλητήρια, τότε προμηθευτείτε έγκαιρα τα απαραίτητα υλικά καθώς και φακέλους, χαρτί και οπλιστείτε με φαντασία και όρεξη γιατί κάτι τέτοιο θα το συμβουλεύαμε μόνο αν πραγματικά διαθέτετε ταλέντο καλλιτεχνικό.

Μια επιλογή σίγουρη και οικονομική είναι η αναζήτηση μοτίβων έτοιμων καθώς οι καιροί πλέον δεν αφήνουν περιθώρια για πολλά έξοδα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε 10 προσιτές αλλά και όμορφες προτάσεις για να επιλέξετε το καλύτερο προσκλητήριο.

Πουά – Καρό

Τα μοτίβα με πουά ή καρό σχέδια είναι τα πλέον διαδεδομένα σε προσκλητήρια βάπτισης. Είναι λιτά, χωρίς όμως να είναι αδιάφορα, με την απαραίτητη τσαχπινιά που χρειάζεται να έχει ένα προσκλητήριο βάπτισης, οπότε αν θέλετε μία ασφαλή και αρκετά οικονομική επιλογή, επιλέξτε ένα τέτοιο σχέδιο για το προσκλητήριο του παιδιού σας.

Έλα να πάμε στο νησί…

Έχετε οργανώσει μία βάπτιση σε νησί ή θέλετε να φέρετε την ατμόσφαιρα του νησιού στο μέρος που θα γίνει η τελετή; Τότε μπορείτε να επιλέξετε προσκλητήρια βάπτισης με σχέδια που παραπέμπουν σε νησιώτικο τοπίο, όπως παραδείγματος χάρη ένα αιγαιοπελαγίτικο ξωκλήσι.

Vintage διάθεση

Επειδή το παλιό έγινε η νέα μόδα, αν θέλετε retroστοιχεία να κοσμούν το προσκλητήριο βάπτισης του παιδιού σας, τότε μπορείτε να επιλέξετε vintage σχέδια που πλέον υπάρχουν εκατοντάδες στην αγορά.

Η φάρμα των ζώων

Οι παραστάσεις με διάφορα ζώα όπως αρκουδάκια, σκυλάκια ή και πιο εναλλακτικά αλλά το ίδιο όμορφα, όπως έναν κύκνο, έναν ελέφαντα συνηθίζουν να κοσμούν τα προσκλητήρια βάπτισης πολλών παιδιών χρόνια τώρα. Συνδυάστε τη διαχρονικότητα με την παιδικότητα για ένα αποτέλεσμα που σίγουρα θα ευχαριστήσει τους πάντες.

Μέσα Μεταφοράς

Αν έχετε αγοράκι που λατρεύει ήδη τα αυτοκίνητα ή κοριτσάκι που προτιμάει κάτι πιο εναλλακτικό όπως μία άμαξα, τότε μπορείτε να επιλέξετε η πρόσκληση της βάπτισής του να συνδυάζεται με αυτή του την αγάπη. Υπάρχουν πολλά σχέδια και χρώματα εξάλλου για να βρείτε το ιδανικό για το παιδί σας.

Καλλιτεχνική φύση

Έχετε ένα παιδί που καταπιάνεται με τη ζωγραφική ή με το να έχει ερεθίσματα σε συγκεκριμένους χρωματικούς συνδυασμούς; Τότε γιατί να μην επιλέξετε για τον μικρό σας καλλιτέχνη προσκλήσεις βάπτισης που να βγάλουν την καλλιτεχνική του φύση στην επιφάνεια; Ειδικά αν το βαπτίζεται λίγο μεγαλύτερο θα μπορούσατε ακόμα και να τον αφήσετε εκείνον να αναμείξει χρώματα και να δημιουργήσει μόνος του την πρόσκλησή του.

Πριγκιπικά βαφτίσια

Πολλοί γονείς αποκαλούν το παιδί τους πρίγκιπα ή πριγκίπισσα μου. Αν σας αρέσει αυτή η ιδέα να αποτυπωθεί στο χαρτί της πρόσκλησής για τα βαφτίσια του, τότε μπορείτε να επιλέξετε μοτίβα από πρίγκιπες, στέμματα, τιάρες ή ό,τι θα κάνει το προσκλητήριο να μοιάζει πριγκιπικό.

Εφημερίδεεεεες…

Τι και αν τα social media έχουν κατακλύσει τις ζωές μας; Υπάρχουν πάντα και οι πιο παραδοσιακοί που προτιμούν πατροπαράδοτα μέσα για την ενημέρωσή τους. Μία ωραία ιδέα για εσάς θα ήταν να επιλέξετε ένα προσκλητήριο βάπτισης που ουσιαστικά θα μοιάζει με εξώφυλλο περιοδικού ή εφημερίδας, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα πρωτότυπο και ταυτόχρονα εντυπωσιακό.