Τα δέκα κτίρια του μουσείου Αμερικανικού Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, ενός  από τα μεγαλύτερα μουσεία φυσικής ιστορίας του κόσμου, που βρίσκεται  απέναντι από το Σέντραλ Παρκ, στο Άπερ Γουέστ Σάιντ του Μανχάταν, θα ενωθούν με μια μοναδική γλυπτική προσθήκη για να βελτιωθεί η ροή των επισκεπτών του μουσείου που ανέρχονται σε πέντε εκατομμύρια ετησίως.

Συνολικά το μουσείο αποτελείται από 28 κτίρια που στεγάζουν 45 αίθουσες μόνιμων εκθεμάτων, ένα πλανητάριο και μία βιβλιοθήκη. Οι συλλογές του περιέχουν περισσότερα από 33 εκατομμύρια δείγματα φυτών, ζώων, απολιθωμάτων, ορυκτών και πετρωμάτων, μετεωριτών, ανθρώπινων οστών. Από αυτά μόνο ένα μικρό μέρος μπορεί να εκτίθεται σε κάθε δεδομένη στιγμή, στα περισσότερα από 190.000 τετραγωνικά μέτρα των χώρων του. Το μουσείο απασχολεί μόνιμο επιστημονικό προσωπικό 225 ανθρώπων, χρηματοδοτεί περισσότερες από 120 ειδικές αποστολές έρευνας πεδίου, κάτι που το καθιστά το δωδέκατο περίπου σε αριθμό επισκεπτών μουσείο οποιουδήποτε είδους στον κόσμο.

Με στόχο «να δημιουργεί, να παρουσιάζει και να διαδίδει (μέσα από επιστημονική έρευνα και επιμόρφωση) γνώσεις για τους ανθρώπινους πολιτισμούς, τον φυσικό κόσμο και το Σύμπαν», το Μουσείο ανέθεσε το εντυπωσιακό έργο στην αρχιτεκτονική ομάδα Studio Gang για να προσθέσει 230.000 τετραγωνικά πόδια για εκθέσεις, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, ένα συναρπαστικό θέατρο και μια ανασχεδιασμένη βιβλιοθήκη, αλλά και για να μπορέσει το μουσείο να  παρουσιάσει περισσότερες από τις επιστημονικές συλλογές του και να βελτιώσει τη ροή των επισκεπτών σε όλη την πανεπιστημιούπολη.

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες το έργο φιλοδοξεί να εκφράσει επίσημα τις φυσικές διαδικασίες της γης, με νέους εκθεσιακούς χώρους – συμπεριλαμβανομένου ενός πυρήνα συλλογών με πολυώροφα γυάλινα τοιχώματα που θα στεγάζει σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια επιστημονικά δείγματα, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση, αποκαλύπτοντας και επισημαίνοντας τα φυσικά στοιχεία που στηρίζουν την επιστημονική γνώση. Δημιουργείται επίσης η πρώτη αίθουσα που θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στα έντομα, την πιο ποικίλη ομάδα ζώων στη γη, ενώ σε μια άλλη θα μπορέσουν να παρατηρούν τις πεταλούδες και τη συμπεριφορά τους.