Το Psaroloco δημιουργεί εύκολα στην χρήση εκπαιδευτικά κιτ κινηματογραφικής παιδείας βασισμένα σε επιλεγμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων και μικρού μήκους με ξεχωριστά χαρακτηριστικά ανά μάθημα, ιδέες δραστηριότητας, γλωσσάρι, κλιπ ταινιών και πλάνα από τα παρασκήνια.

Χωρισμένες σε κατηγορίες θα κάνουν το ψάξιμο ακόμα πιο εύκολο. Ενώ το περιεχόμενο του εμπλουτίζεται συνεχώς. Τα εκπαιδευτικά κιτ είναι χρήσιμα εργαλεία για εκπαιδευτικούς, γονείς, κινηματογραφικές λέσχες, προσωπικό βιβλιοθήκης αλλά και για νέους κινηματογραφιστές.

Μέσα από τα εκπαιδευτικά κιτ Psaroloco τα παιδιά γνωρίζουν τη δομή, τα είδη και την αφήγηση του κινηματογράφου ενώ ταυτόχρονα αποτελούν ένα μεγάλο ερέθισμα για την εισαγωγή, τη συζήτηση και την οδήγηση σε δράση σε θέματα που σχετίζονται με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, την διαπολιτισμικότητα, την ενηλικίωση, την διερεύνηση θεμάτων γύρω από την οικογένεια, τις φιλίες, την καταπολέμηση του εκφοβισμού, την ενηλικίωση, τα θέματα LGBTQ+ και την εκπροσώπηση του φύλου, την επίδραση των ΜΜΕ και τα face news.

Τα παιδιά μέσα από την κινηματογραφική παιδεία αποκτούν άλλο ένα εργαλείο έκφρασης που θα τα βοηθήσει να αισθανθούν, να καλλιεργήσουν ερευνητική διάθεση και δημιουργική σκέψη, να αποκτήσουν κριτική αντίληψη και να αναπτύξουν τη δική τους ματιά στον κόσμο.

Psaroloco Project_ Δωρεάν Εκπαιδευτικά Κιτ

Alepou, Backstage Day 3

Εκπαιδευτικά κιτ για ηλικίες 10 – 12+ :

  • Εκπαιδευτικό κιτ βασισμένο στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Για την Μητέρα» της Dina Velikovskaya με θεματικές: μητέρα, οικογένεια, αγάπη, αμοιβαία υποστήριξη διαπολιτισμικότητα. Προτεινόμενη ηλικία: 10 -12+. Δείτε εδώ.
  • Εκπαιδευτικό κιτ βασισμένο στην ταινία «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου με θεματικές ενηλικίωση, οικογένεια, παιδική ηλικία, σύγκρουση. Προτεινόμενες ηλικίες: 14+. Δείτε εδώ.
  • Εκπαιδευτικό κιτ βασισμένο στην ταινία ” Τhermost 6 ” των Maya Av-Ron & Marion Coudert & Mylene Cominotti & Sixtine Dano με θεματική την κλιματική Αλλαγή και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Προτεινόμενες ηλικίες: 12+. Δείτε εδώ.
  • Εκπαιδευτικό κιτ «Ας γίνουμε Αληθινοί». Προτεινόμενη ηλικία:12-16+ με θεματική: την εξερεύνηση του ντοκιμαντέρ. Το εκπαιδευτικό κιτ επιτρέπει στους μαθητές να μάθουν την απαραίτητη οπτική γλώσσα που απαιτείται για να πουν μια ιστορία μέσα από αυτή τη φόρμα, αλλά θα τους δώσει και την δυνατότητα να κατανοήσουν τη διαδικασία επιλογής που εμπλέκεται στην αφήγηση μιας ιστορίας, ακόμη και αν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα ή ανθρώπους. Το συγκεκριμένο μάθημα αναπτύχθηκε ως μέρος του έργου ”Your Story του Μedia What” το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ το πρόγραμμα εκπαίδευσης Allumni TIES και του Οργανισμού World learning Inc. Την ελληνική έκδοση επιμελήθηκε το Psaroloco Media Literacy Project. Δείτε εδώ.

Λίγα λόγια για το Psaroloco Media Literacy Project

Tο Πρόγραμμα Παιδείας στα Μέσα Psaroloco (Media Literacy Project / Labs) προωθεί την παιδεία στα μέσα ή αλλιώς οπτικοακουστική παιδεία με δεξιότητες πρόσβασης δημιουργικής χρήσης και κριτικής ανάλυσης του περιεχομένου και ενσωματώνοντας του δασκάλους ως πρωταρχικούς φορείς του νέου αυτού οπτικοακουστικού αλφαβητισμού μέσω του κινηματογράφου. Πραγματοποιεί το Psaroloco Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου βιωματικά εργαστήρια ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και εφήβους, εκπαιδευτικές ημερίδες & διδακτικά εργαλεία για γονείς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δίνει προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες παιδιών και εφήβων. Έχει συνεργαστεί με το Παιδικό Χωριό SOS Ελλάδος και με την αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Tandem για τα βιωματικά εργαστήρια Psaroloco στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Αττικής (Κ.Α.Α.Π.Α.Α. πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α. Βούλας). Tο Psaroloco είναι πρεσβευτής Unesco MIL και διοικείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό KYKLOS.