Μια τοπική αμερικανική εφημερίδα βραβεύτηκε για την κάλυψη της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε στα ίδια τα γραφεία της, με το βραβείο Πούλιτζερ. Πέντε δημοσιογράφοι έπεσαν νεκροί από την επίθεση ενόπλου στα γραφεία της εφημερίδας Capital Gazette στο Μέριλαντ τον Ιούνιο 2018. Οι δημοσιογράφοι της κατάφεραν την επόμενη κιόλας ημέρα και εξέδωσαν φύλλο όπως ήταν προγραμματισμένο. Οι επιζώντες έμαθαν με χαρά τα νέα μιας βράβευσης για το πιο δραματικό γεγονός της επαγγελματικής τους ζωής. Πούλιτζερ για άλλη μια φορά κέρδισαν οι New York Times και η Wall Street Journal για τις έρευνές γύρω από τον πρόεδρο Τραμπ.

Οι πολύνεκρες επιθέσεις και η κάλυψή τους κυριάρχησαν στα φετινά βραβεία όπως αυτό της εφημερίδας του Πίτσμπουργκ Post-Gazette που βραβεύτηκε για το ρεπορτάζ της τον περασμένο Οκτώβριο σχετικά με την επίθεση σε μια συναγωγή της Πενσιλβάνια κατά την οποία σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι, και της εφημερίδας South Florida Sun Sentinel για το ρεπορτάζ της σχετικά με την πολύνεκρη επίθεση τον Φεβρουάριο 2018 στο Γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas με 17 νεκρούς.

Τα φορολογικά του Τραμπ και οι σχέσεις του με ερωμένες που τον έφεραν στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας όπως και τα ρεπορτάζ για την σιωπή τους που εξαγόρασε μέσω μεγάλου τιμήματος ήταν αυτά που έκαναν την New York Times και τη Wall Street Journal να τιμηθούν με το εθνικό βραβείο ρεπορτάζ.

Η Washington Post κέρδισε δύο Πούλιτζερ, το πρακτορείο Reuters βραβεύτηκε για την έρευνά του σχετικά με την δολοφονία δέκα ανδρών Ροχίνγκια σε ένα χωριό της πολιτείας Ρακίν και για τις φωτογραφίες των μεταναστών προς τις ΗΠΑ. To Associated Press (ΑΡ) βραβεύτηκε για την δημοσιογραφική του κάλυψη της πολεμικής θηριωδίας στην Υεμένη.

Ειδικό Πούλιτζερ δόθηκε μετά θάνατον στην Αρίθα Φράνκλιν για την «ανεξίτηλη συνεισφορά της στην αμερικανική μουσική και στον αμερικανικό πολιτισμό για περισσότερες από πέντε δεκαετίες.