Τους τελευταίους μήνες, είχα μάθει για μια νέα προσπάθεια κάποιων συμφοιτητών μου, (είμαι τελειόφοιτος φοιτητής στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών) για την δημιουργία ενός προϊόντος στα πλαίσια του διαγωνισμού Οικολογικών και Καινοτόμων Προϊόντων ΔιατροφήςECOTROPHELIA 2018 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στο Ζάππειο και η ομάδα κέρδισε το βραβείο καλύτερης παρουσίασης.

Το λογότυπο του προιόντος.

Το λογότυπο του προϊόντος.

Το προϊόν που παρουσίασαν ονομάζεται PYRAMEAL και ουσιαστικά είναι ένα έτοιμο προς κατανάλωση γεύμα σε σχήμα πυραμίδας το οποίο αποτελείται από 4 σνακ μειουμένου μεγέθους.

Κάθε στρώμα της πυραμίδας περιλαμβάνει ένα διαφορετικό συνδυασμό παραδοσιακών συστατικών διαφορετικής ομάδας τροφών.

Έτσι, στο πρώτο επίπεδο, το οποίο αποτελεί και τη βάση της πυραμίδας έχουμε την ομάδα των δημητριακών και συγκεκριμένα, βρώμη, φρούτα και φιστίκια Αιγίνης. Ακολουθεί το δεύτερο επίπεδο, αυτό των λαχανικών, με αποξηραμένο καρότο, πιπεριές Φλωρίνης και φακές, συνεχίζουμε με το τρίτο επίπεδο και την ομάδα του κρέατος και των γαλακτομικών όπου συναντάμε, αποξηραμένο άπαχο χοιρινό κρέας και αποξηραμένο άπαχο τυρί τυρογάλακτος. Η κορυφή της πυραμίδας αποτελεί το επιδόρπιο και περιλαμβάνει μαύρη σοκολάτα, ταχίνι και μέλι.

Η συσκευασία του προιόντος εμπνευσμένη από την Μεσογειακή πυραμίδα Διατροφής.

Η συσκευασία του προιόντος εμπνευσμένη από την Μεσογειακή πυραμίδα Διατροφής.

Αποτελεί μια υγιεινή επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας καθώς το κάθε σνακ μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ή ως συνολικό γεύμα. Έχει μεγάλη θρεπτική αξία, ενώ περιέχει διαιτητικές ίνες, πρωτεΐνες και μονοακόρεστα λιπαρά.

Η ομάδα που έφτιαξε το προϊόν αποτελείται από τους προπτυχιακόυς φοιτητές Ιάσονα Βάλτο, Ιωάννα Γέρμανου, Δήμητρα Λιάσκου, Απόστολο Μινιάδη, Γιώργο Παπακώστα, Μιχαέλα Παππά, Ιωάννα Τσίπρα, Τάσο Χαριάτη και την υποψήφια διδάκτορα Μαρία Γκερέκου.

Η ομάδα στον διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2018.

Η ομάδα στον διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2018.

Εύχομαι σύντομα να είναι διαθέσιμο στην αγορά για να μπορούν να το απολαύσουν όλοι!