Το καλοκαίρι έφτασε και αυτό μπορεί να σημαίνει ένα μόνο πράγμα: ξεκινούν οι γεμάτες μουσική νύχτες στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Με την ατμόσφαιρα πιο εορταστική από ποτέ, δημοφιλείς και ανερχόμενοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα ανέβουν στο αγαπημένο stage της πόλης από αυτό το Σάββατο μέχρι και το Σεπτέμβριο. Ένα συναρπαστικό πρόγραμμα – που συνεχώς θα εμπλουτίζεται –  και πολλές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο μας περιμένουν και φέτος στο κέντρο της Αθήνας.

Tο συναυλιακό καλοκαίρι ξεκινάει με τζαζ. Λίγο πριν το 19th Athens Technopolis Jazz Festival, υποδεχόμαστε τον μοναδικό Benjamine Clementine, και κάπως έτσι οι πιο τζαζ μέρες της χρονιάς ξεκινούν. Το φεστιβάλ που έχει αγαπηθεί κλείνει φέτος τα 19 του χρόνια και φέρνει για μια ολόκληρη εβδομάδα τους πιο φρέσκους κι ανατρεπτικούς τζαζ ήχους παρουσιάζοντας για ακόμη μια φορά πληθώρα εγχώριων και διεθνών συγκροτημάτων. Ανάμεσα στις εμφανίσεις που δεν πρέπει να χάσει κανείς είναι αυτές των Mammal Hands (Ηνωμένο Βασίλειο), Jaimeo Brown Transcedence (Η.Π.Α.), Gaspar Karoly Trio feat. Krisztina Pocsai (Ουγγαρία) και Wojtek Mazolewski Quintet (Πολωνία), ενώ ήδη από την πρώτη μέρα το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ελληνικούς ήχους απ’ όλον τον κόσμο.

Η αγαπημένη κεντρική αυλή του παλιού εργοστασίου γίνεται το απόλυτο venue και υποδέχεται δυναμικά μουσικά φεστιβάλ και πλήθος καλλιτεχνών. Για πρώτη χρονιά έρχονται στην Τεχνόπολη το γεμάτο ενέργεια, ηλεκτρονικό, indie, αλλά και αρκετά disco Plisskën Festival. Ακόμη, δύο νέες προσθήκες στο συναυλιακό καλοκαίρι, το ολοκαίνουριο rock και underground Urban Athens Festival και το new wave hip hop Drop Festival.

Επίσης, το σταθερά αγαπημένο Djangofest κλείνει 10 χρόνια και ανανεώνει το ραντεβού του για να γεμίσει ένα διήμερο του Σεπτέμβρη με gypsy swing μουσικές και απρόσμενες παράλληλες εκδηλώσεις. Κάθε μέρα και μια διαφορετική μουσική εμπειρία. Μερικοί μόνο από τους Έλληνες καλλιτέχνες που συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα είναι οι: Βασίλης Λέκκας, Θοδωρής Βουτσικάκης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Πυξ Λαξ, Μαρίζα Ρίζου, Στίχοιμα, Λόγος Τιμής, Μιχάλης Ρακιντζής, Monsieur Minimal, Δάκης, Αντριάνα Μπάμπαλη κ.α.

Παράλληλα, η Full Moon Fiesta επιστρέφει για να χαρίσει την πιο ξέγνοιαστη κι ευχάριστη μουσική βραδιά υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού με καλλιτέχνες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Το πρόγραμμα της ίδιας εβδομάδας απογειώνεται με ένα διήμερο όπου για πρώτη φορά από την αγαπημένη σκηνή της πόλης θα ταξιδέψουν και θα μας ταξιδέψουν μουσικές από τη μεγάλη οθόνη. Και για τις 3 αυτές βραδιές η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Κι αφού τα 20 χρόνια Τεχνόπολη είναι πλέον γεγονός, δε θα μπορούσαμε να γιορτάζουμε με άλλο τρόπο, πιο αντιπροσωπευτικό από μια συναυλία σε κεφάτο και throwback mood φωνάζοντας «ΞΑΝΑ 1999!». Τραγουδάμε για τα 20 χρόνια Τεχνόπολη, τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν εκείνη τη χρονιά, με τους καλλιτέχνες που τα πρωτοτραγούδησαν και άλλους που θα τα τραγουδήσουν πρώτη φορά. Μια μοναδική συνεργασία με τη MINOS EMI και μια βραδιά γεμάτη αναπάντεχες εκπλήξεις και συναντήσεις.


Αναλυτικό Πρόγραμμα:

Μάιος – Σεπτέμβριος 2019

25 Μαΐου: An evening with Benjamine Clementine & his Parisian Quartet

27 Μαΐου – 2 Ιουνίου: 19th Athens Technopolis Jazz Festival

5 Ιουνίου: Βασίλης Λέκκας & Θοδωρής Βουτσικάκης: Διαδρομή

25 Ιουνίου – 27 Ιουνίου: Plisskën Festival

3 Ιουλίου – 6 Ιουλίου: Urban Athens Festival

10 Ιουλίου: ΠΥΞ ΛΑΞ: Η γιορτή συνεχίζεται!

11 Ιουλίου: Μιχάλης Τζουγανάκης – Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης – Special guest: Natacha Atlas

13 Ιουλίου: Drop festival

15 Ιουλίου: Omara Portuondo

17 Ιουλίου: Full Moon Fiesta (Οι καλλιτέχνες θα ανακοινωθούν σύντομα.)

18 Ιουλίου: Συναυλία με την Athens Big Band

19 Ιουλίου: Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

26-28 Ιουλίου: Sensual Summer Weekend 2019

4 Σεπτεμβρίου: Μαρίζα Ρίζου

7 Σεπτεμβρίου: Στοίχημα- Λόγος Τιμής

14 – 15 Σεπτεμβρίου: 10ο Djangofest -Αthens Gypsy Jazz Festival 2019

17 Σεπτεμβρίου: Το PARTY στην Τεχνόπολη – Μιχάλης Ρακιντζής & Erotica Project (Δάκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη & Monsieur Minimal)

19 Σεπτεμβρίου: ΞΑΝΑ 1999! Τραγουδάμε για τα 20 χρόνια Τεχνόπολη

21 – 22 Σεπτεμβρίου: Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη (Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.)