Ανακοινώθηκε η λίστα των τραγουδιών για το εμπνευσμένο από την ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν «Ρόμα» άλμπουμ, το οποίο έχει τίτλο “Music Inspired By The Film Roma”.

Στο άλμπουμ συμμετέχουν διεθνείς καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη μουσικής, όπως ο πολυβραβευμένος Beck, η νεαρή Billie Eilish, o rapper El-P, το ντουέτο από τη Γαλλία Ibeyi και η Patti Smith.

Πρόκειται για ένα άλμπουμ – «μωσαϊκό» μουσικών αγαπημένων του σκηνοθέτη, που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερου Σκηνοθέτη. Η ασπρόμαυρη ταινία του έχει συγκεντρώσει συνολικά 10 υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ακαδημίας, ισοψηφώντας με το “The Favourite” του Γιώργου Λάνθιμου.

Από το άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Φεβρουαρίου, έχει ήδη κυκλοφορήσει το κομμάτι της Billie Eilish “When I Was Older”, ενώ χθες 23 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε το τραγούδι του Beck “Tarantula”.

Άλλες πολυαναμενόμενες ηχογραφήσεις από το άλμπουμ είναι το “Psycho” της Bu Cuarón, κόρης του Αλφόνσο Κουαρόν, το “Wing” της Patti Smith και το “We Are Always Alone” του διάσημου παραγωγού DJ Shadow.

Δείτε παρακάτω τη λίστα των τραγουδιών του άλμπουμ “Music Inspired By The Film Roma”:

“Tepeji 21 (The Sounds of Roma)” – Ciudad de México
“Wing” – Patti Smith
“Tarantula” – Beck
“When I Was Older” – Billie Eilish
“Psycho” – Bu Cuarón
“On My Knees” – UNKLE featuring Michael Kiwanaku
“Con El Viento” – Jessie Reyez
“Marooned” – El-P & Wilder Zoby
“Cumbia del Borras” – Sonido Gallo Negro
“La Hora Exacta” –  Quique Rangel
“Cleo Who Takes Care Of You” –  Ibeyi
“We Are Always Alone” – DJ Shadow
“Between These Hands” – Asaf Avidan
“Those Were The Days” – Laura Marling
“Roma” – T Bone Burnett