Ενώ εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο ψάχνουν να βρουν τμήματα και ίχνη του πιο διάσημου αυτοκινητόδρομου της Αμερικής Route 66, ο περίφημος δρόμος μπήκε στη λίστα με τους 11 ιστορικούς τόπους της Αμερικής που απειλούνται με εξαφάνιση. Αυτό σημαίνει ότι ο Τραμπ και το Κονγκρέσσο πρέπει να το κηρύξουν εθνικό ιστορικό μονοπάτι.

Ο δρόμος ένωνε την Αμερική από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, φτάνοντας από το Λος Άντζελες μέχρι το Σικάγο και η διαδρομή του ήταν για όλους όσοι αποφάσιζαν να τον διασχίσουν, μια περιπέτεια που οδηγούσε προς την ενηλικίωση και την ελευθερία. Με μήκος 2.448 μίλια, ο δρόμος ταξιδεύει μέσω των πολιτειών Ιλινόις, Μιζούρι, Κάνσας, Οκλαχόμα, Τέξας, Νέο Μεξικό, Αριζόνα και Καλιφόρνια. Κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα για να συνδέσει το Σικάγο με το Λος Άντζελες και να δώσει διέξοδο στην οικονομική δυσφορία των κεντρικών αμερικανικών πολιτειών προς την πιο εύρωστη αμερικανική Δύση. Σήμερα, το National Trust for Historic Preservation επιχειρεί να φέρει το δρόμο στη δημοσιότητα και να ξεπεράσει την παραμέλησή του, καθώς τα μέλη του πιστεύουν ότι μπορεί να φέρει «δόξα και χρήμα» ξανά με την αποκατάστασή του.

Η περίφημη διαδρομή με αυτοκίνητο στην Route 66 ξεκίνησε λίγο μετά το 1926, αφότου η Ford ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή μηχανοκίνητων οχημάτων. Τον αποκαλούν «Δρόμο – μητέρα». Ήταν ένας από τους αρχικούς αυτοκινητόδρομους εντός του συστήματος αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ, που συνδέει οκτώ πολιτείες από το Ιλινόις έως την Καλιφόρνια. Διαφημιζόταν ως η «συντομότερη, καλύτερη και πιο γραφική διαδρομή από το Σικάγο μέσω Σεντ Λούις στο Λος Άντζελες».

Ο «πατέρας» της διαδρομής Σάιρους Άβερι πίστευε ότι από το Σαιντ Λούις, ο καλύτερος τρόπος προς τα εμπρός για την ακτή του Ειρηνικού ήταν μέσα από μικρές πόλεις στην Οκλαχόμα, Τέξας, Αριζόνα, Νέο Μεξικό, Νεβάδα και την Καλιφόρνια. Μοτέλ, βενζινάδικα, κλασικά καταστήματα με χοτ ντογκς και εστιατόρια κατά μήκος της διαδρομής έδιναν το δικό τους χρώμα σε ένα ταξίδι που μεγαλύτερη αξία είχε η διαδρομή παρά ο προορισμός. Η πτώση του ξεκίνησε στη δεκαετία του ’80 όταν οι σύγχρονες διακρατικές εθνικές οδοί αντικατέστησαν τις παλιές εθνικές οδούς των ΗΠΑ και η Route 66 βρέθηκε εκτός του ομοσπονδιακού συστήματος αυτοκινητοδρόμων. Έμειναν οι πινακίδες, οι λογοτεχνικές περιγραφές και τα τραγούδια όπως το “Get Your Kicks On” σαν υπενθύμιση μιας Αμερικής που το όνειρο δεν είχε ακόμα σβήσει.