Στη μικρή ιταλική πόλη Ροτέλο, οι αρχιτέκτονες Luigi Valente και Mauro Di Bona έχουν αναλάβει την προσεκτική μετατροπή της εκκλησίας του Saint Rocco για να δημιουργήσουν ένα μόνιμο αίθριο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Χρόνια εργασιών και αμφισβητήσεων χρειάστηκαν για να ανακαινισθεί η οροφή αλλά και να γίνουν παρεμβάσεις που να σέβονται το υπάρχον αρχιτεκτονικό κέλυφος λαμβάνοντας υπόψη την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και την ευελιξία του χώρου.

Το εσωτερικό της εκκλησίας έχει διατηρηθεί στην υπάρχουσα μορφή, ωστόσο η είσοδος έχει μετατραπεί με λευκούς τοίχους, την οροφή και τα δάπεδα σε ένα νέο χώρο με ευχάριστη ατμόσφαιρα που διατηρεί και αυτός τα ιστορικά χαρακτηριστικά του.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια επιτυχημένη σχέση μεταξύ παλαιού και νέου, παρελθόντος και παρόντος. Η αίθουσα θα φιλοξενεί 100 επισκέπτες σε καθίσματα μαύρου χρώματος που έρχονται σε αντίθεση με τον λευκό χώρο.