Περιγραφή εργαστηρίου

Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα περάσουν από την προβολή και ανάλυση αντίστοιχων παραδειγμάτων screendance (χορός για την κάμερα), στην ανάλυση και στην υλοποίηση αυτού του τόσο καινοτόμου video art.

Το εργαστήριο θα ενθαρρύνει τη συνεργασία, τη συζήτηση και την άσκηση μεταξύ της κάμερας του εκπαιδευόμενου και της κίνησης του χορευτή. Θα δείξει πώς η σύνθεση των δυο αυτών μέσων δημιουργεί μια μοναδική, νέα γλώσσα.

Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε εξωτερικούς χώρους και σε εσωτερικούς χώρους εξερευνώντας τις δυνατότητες για τη δημιουργία ενός ολιγόλεπτου τελικού video.

Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζονται προηγούμενη εμπειρία και αντίστοιχες τεχνικές γνώσεις. Για το πρακτικό μέρος, είναι προτεινόμενο ο κάθε συμμετέχων (εάν έχει) να φέρει την δική του κάμερα και το δικό του laptop με περασμένο το Premiere, το Finalcut ή όποιο άλλο πρόγραμμα μοντάζ χρησιμοποιεί.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων η κράτηση είναι απαραίτητη. Η εξόφληση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί μέχρι μια ημέρα πριν την έναρξή του.

Info:

Σάββατο 13 Απριλίου + Κυριακή 14 Απριλίου | 12:00-16:00 | Σύνολο ωρών: 8
Κόστος συμμετοχής : 40€και 25€ (φοιτητές/άνεργοι)
Που; Στη Σύρο*, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους δίπλα στη θάλασσα, και σε νεοκλασικά κτήρια.
Κράτηση θέσεων & πληροφορίες: 6974992885, | info@eyeswalk.gr