Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Junya Ishigami ολοκλήρωσε το φετινό Serpentine Pavilion, μια περίεργη δομή που περιγράφει ως «λόφο από πετρώματα». Το τελευταίο Serpentine Pavilion, που βρίσκεται στο γκαζόν έξω από τη Serpentine Gallery στους Κήπους Kensington του Λονδίνου, περιλαμβάνει ένα τραχύ, βραχώδες θόλο που αποτελείται από 61 τόνους σχιστόλιθου που συγκρατείται από μια λεπτή χαλύβδινη δομή, υποστηριζόμενη από ένα πλέγμα που συναρτούν 106 κολώνες, οι οποίες είναι διατεταγμένες τυχαία για να δημιουργήσουν ένα «δάσος».

Οι πέτρες δημιουργούν ένα ιδιαίτερο τοπίο που έχει μεγάλη σχέση με την κουλτούρα του Junya Ishigami και μεταφέρει την έννοια του εξωτερικού χώρου σε ένα εσωτερικό. Ο Ishigami είναι ο τέταρτος Ιάπωνας αρχιτέκτονας που σχεδίασε το Serpentine Pavilion, ακολουθώντας τον Toyo Ito το 2002, τους SANAA το 2009 και τον Sou Fujimoto το 2013.

Στην αρχιτεκτονική του όπως και σε αυτή των προκατόχων του μιμείται τις φόρμες του φυσικού κόσμου. Ο αρχιτέκτονας παρομοιάζει τη δομή με μια σειρά από φυσική χλωρίδα και πανίδα, από βουνά και δέντρα, μέχρι μια λίμνη και ένα πουλί. Στο εσωτερικό, το κιόσκι είναι επιπλωμένο με απλά τραπέζια και σκαμνιά σχεδιασμένα από τον Ishigami. Η παρουσίαση έγινε με μια σκιά σκανδάλου, αφού η διευθύνουσα σύμβουλος της Serpentine Galleries, Yana Peel παραιτήθηκε αφού αποκαλύφθηκε η σύνδεσή της με την ισραηλινή εταιρεία spyware.