Κάτι τρέχει στην Αθήνα. Είναι Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, και η οδός Αιόλου αρχίζει να πλημμυρίζει από μικροσκοπικά παιχνίδια που ποζάρουν για τους φωτογράφους τους. Όχι δεν πρόκειται για το Toy Story 4, αλλά για το εργαστήριο φωτογραφίας του Shoot_it!

Το γνωστό σε όλους μας Φεστιβάλ φωτογραφίας και βίντεο με τη χρήση κινητών τηλεφώνων, Shoot it, διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης,  ένα workshop με θέμα την τέχνη του mobile shooting στο χώρο METApolis. Συμμετέχοντες του πρώτου μέρους του διαγωνιστικού τμήματος και μη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την τέχνη της φωτογραφίας.

Έμπειροι εκπαιδευτές μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με τους συμμετέχοντες, συστήνοντάς τους τεχνικές φωτογράφισης, απομυθοποιώντας το στερεότυπο πως οι καλές φωτογραφίες εξαρτώνται από το μέγεθος της μηχανής. Το mobile shooting, αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς , σημειώνοντας τόσο καλλιτεχνικές όσο και τεχνικές βελτιώσεις μέρα με τη μέρα.  Ερωτήσεις από το κοινό και απαντήσεις από τους ομιλητές συνέθεσαν μια βραδιά ανταλλαγής ιδεών για τη φωτογράφιση μέσω κινητών τηλεφώνων.

Οι συμμετέχοντες του workshop πέρα από τις τεχνικές φωτογράφισης,  γνώρισαν και πειραματίστηκαν με την εικαστική προσέγγιση της εικόνας μέσα από την κάμερα του κινητού, τόσο στην τέχνη της φωτογραφίας όσο και του βίντεο.

Highlight της βραδιάς η εξόρμηση των συμμετεχόντων στην οδό Αιόλου με στόχο να φωτογραφίσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι σε μια πρωτότυπη σύλληψη.

Η αμεσότητα που προσφέρει η κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου φαίνεται να μην περνά απαρατήρητη από τους χρήστες του, που τα χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο για να αποτυπώσουν τις καθημερινές τους στιγμές. Άλλωστε, το Shoot_it πρεσβεύει ότι «Δεν έχει σημασία τι φωτογραφική μηχανή έχεις, το θέμα είναι τι κάνεις με αυτή».