1ο βραβείο στην κατηγορία Μυθοπλασία για το shoot_it στα Hong Kong International Mobile Film Awards. 

Το shoot_it με χαρά σας ανακοινώνει τη μεγάλη διάκριση της ελληνικής συμμετοχής  στα International Mobile Film Awards του Hong Kong, μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο για το ψηφιακό σινεμά και το mobile screening. 

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου 2011 και το shoot_it ήταν ένα από τα μόλις 10 επιλεγμένα φεστιβάλ ταινιών κινητού τηλεφώνου, που συμμετείχαν στη διοργάνωση. 

Το Thumbnail του Γιώργου Κουβαρά απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Μυθοπλασία ξεπερνώντας χώρες όπως η Κορέα, η Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα κ.α και ήρθε 2ο στη γενική κατάταξη.

Δείτε τη συνέντευξη του Γιώργου Κουβαρά εδώ.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης 21 με 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις και σεμινάρια με θέμα το ψηφιακό σινεμά, το ρόλο του κινητού στον τομέα της έκφρασης, τη σημαντική ανάπτυξη, που παρουσιάζει καθώς και το μέλλον της προβολής ταινιών από κινητό τηλέφωνο.

Λίγα λόγια για το shoot_it 

Το shoot_it διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία παραγωγής και διαχείρισης πολιτιστικών γεγονότων Locomotiva. 

Είναι ένας διαγωνιστικός θεσμός φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους, αποκλειστικά με τη χρήση κάμερας κινητού τηλεφώνου. Απευθύνεται στο κοινό που χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο σαν πολυμηχανή, αγαπά την τέχνη του video και την φωτογραφία.

Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ως συνδιοργανωτή, φέτος για πρώτη φορά το shoot_it ταξίδεψε με εκπαιδευτικές ομάδες στα νησιά του Αιγαίου για να επισκεφθεί σχολεία και να ενημερώσει τους νέους σχετικά με τη χρήση του κινητού τους ως μέσου καλλιτεχνικής έκφρασης. Καθώς η τέχνη δεν έχει γεωγραφικά όρια, το μήνυμα των νέων μπορεί να ταξιδέψει, να περάσει τα σύνορα και να αποτελέσει ένα δίαυλο επικοινωνίας.

Το shoot_it πραγματοποιεί συνεργασίες  με φεστιβάλ κινητού τηλεφώνου του εξωτερικού με σκοπό τη διακίνηση ιδεών και την ανταλλαγή καλλιτεχνικού έργου.

To shoot_it ολοκληρώνει στις 31 Μαρτίου τον 2ο χρόνο ζωής του με μεγάλη επιτυχία και διεθνείς διακρίσεις. Η επόμενη χρονιά αναμένεται με ανυπομονησία και πολλές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες!

Περισσότερες πληροφορίες για το θεσμό και τους όρους συμμετοχής στο www.shootit.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

T: 210 6430683

F: 210 6430686

E: info@shootit.gr

www.shootit.gr