Το Shoot_It!, φεστιβάλ φωτογραφίας και βίντεο που βασίζεται στην αμεσότητα του κινητού τηλεφώνου, συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία για 4η συνεχή χρονιά με το καθιερωμένο πλέον διαγωνιστικό τμήμα του να αποσπά για άλλη μια φορά την προσοχή των φίλων της φωτογραφίας και της κινούμενης εικόνας.

Η πρώτη φάση του φετινού διαγωνισμού με θεματική “Μέσα στο Καλοκαίρι” έληξε στις 21 Σεπτεμβρίου, αναδεικνύοντας τους Παναγιώτη Μανώλη και Έυα Δαλάκουρα ως μεγάλους νικητές στις κατηγορίες mobile video short και mobile photo αντίστοιχα, ενώ πολλές ακόμα συμμετοχές ξεχώρισαν για την ευρηματικότητα τους στη χρήση του κινητού τηλεφώνου ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, κάνοντας το creative mobile thinking… πράξη!

“Το mobile shooting υπερτερεί στο ότι ανά πάσα στιγμή βγάζεις το κινητό από την τσέπη και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είσαι έτοιμος να αποθανατίσεις μια εικόνα ή μια στιγμή όπου κι αν βρίσκεσαι. Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσεις τις εικόνες και τις αναμνήσεις σου από διάφορες στιγμές της ζωής σου και να τις μοιράζεσαι με φίλους” μας λέει ο Παναγιώτης Μανώλης. O Χρήστος Μανάφας, που επίσης διακρίθηκε στο διαγωνισμό, σημειώνει: “Το μεγαλύτερο μυστικό για να χρησιμοποιήσει κανείς σωστά το κινητό του όταν φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί είναι να εστιάζει στο θέμα που τον απασχολεί και όχι στην ποιότητα του τελικού αποτελέσματος που εκ των προτέρων είναι τεχνικά περιορισμένη”.

Το Shoot_It φέτος συνεργάζεται με την εταιρία ΓΕΡΜΑΝΟΣ, χαρίζοντας πολλά και πλούσια δώρα στους συμμετέχοντες στο διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ το οποίο σύντομα θα μπει στη δεύτερη φάση του με την αναγγελία της επόμενης θεματικής ενότητας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ επίσης ετοιμάζονται άμεσα και τα πρώτα workshops σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ενέργειες του Shoot_It καθώς και νέα και ανακοινώσεις μπορείτε να βλέπετε καθημερινά στην ιστοσελίδα shootit.gr