Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες ο Gregory Crewdson, γεννημένος στο Μπρούκλιν και σήμερα διευθυντής μεταπτυχιακών σπουδών στη φωτογραφία της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yale, δημιουργεί ένα ανεπανάληπτο φωτογραφικό κόσμο με έρημες πόλεις, μοναχικούς ανθρώπους, εσωτερικά σπιτιών που χρειάζεται χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Ανώνυμα αστικά τοπία, μεγάλοι έρημοι δρόμοι αποκαλύπτονται ως χώροι μυστηρίου και θαύματος και η ανθρώπινη παρουσία είναι μέρος ενός μυστηριώδους και περίεργου σεναρίου.

Νύχτες με θύελλα, ακατανόητες πόλεις, άνθρωποι που στέκονται δίπλα σε παράθυρα, κάνουν τις σκηνές του Crewdson να είναι αισθητά ατμοσφαιρικές: οπτικά γοητευτικές και συχνά βαθιά ανησυχητικές γεμάτες μια φανταστική αγωνία.

Ο Gregory Crewdson διερευνά την εμπλοκή του θεάτρου και της καθημερινής ζωής. Οι φωτογραφικοί πίνακες του, με τις λεπτομέρειες να εστιάζουν στην περίπλοκη ψυχολογία της λαϊκής Αμερικής, θυμίζουν τα έργα του Edward Hopper και τις φωτογραφίες του Walker Evans και της Diane Arbus. Αναπόφευκτα φέρνουν στον νου τον κόσμο του κινηματογράφου – ιδιαίτερα το έργο του Alfred Hitchcock, του Douglas Sirk και του Terrence Malick.