Η νέα μας ανακάλυψη ακούει στο όνομα Silver Silk. Πρόκειται για ένα φρέσκο ελληνικό brand με μια συλλογή μαντηλιών από 100% αγνό μετάξι Σουφλίου. Μια συνάντηση της τεχνολογίας με την παράδοση, αφού κάθε ένα από αυτά τα μαντήλια απεικονίζει τις μοναδικές ζωγραφικές δημιουργίες της Νατάσας Αργυροπούλου, ψηφιακά εκτυπωμένες και χειροποίητα ραφιναρισμένες για μεγαλύτερη ακρίβεια και καλαισθησία. Η λάμψη που εκπέμπουν τα υφάσματα στη φυσική τους μορφή, συνδυασμός μεταξιού Crepe Satin & Tulle, πριν δεχτούν το χρώμα, πυροδότησε και την ιδέα του brand.

Τα σχέδια της Νατάσας Αργυροπούλου ανοίγουν ένα παράθυρο στη φαντασία ενώ ταυτόχρονα ερμηνεύουν τον πνεύμα της σύγχρονης γυναίκας, απαντώντας στην ανάγκη της για συχνές και σύντομες μεταμορφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας με μικρές λεπτομέρειες, μικρές παραλλαγές που θα τη φωτίσουν, θα της προσδώσουν στυλ και, γιατί όχι, μυστήριο.

Νατάσα Αργυροπούλου, Εμπνεύστρια και ιδιοκτήτρια του Silver Silk

Σειρά Geometrical, Silver Silk

Η ίδια, μια σύγχρονη και πολυδιάστατη γυναίκα που καταφέρνει να φέρει εις πέρας πολλούς και απαιτητικούς ρόλους γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες της σημερινής γυναίκας:

«Η σημερινή γυναίκα είναι μια δυναμική γυναίκα με πολλαπλούς ρόλους, μια γυναίκα στην ουσία λάστιχο. Μητέρα, εργαζόμενη, φροντίζει να έχει το σπίτι της καθαρό, πολύ συχνά φροντίζει τους ηλικιωμένους της οικογένειας, έχει τη δική της άποψη κι έχει την προσωπική της γνώμη. Και ακριβώς επειδή είναι πολλές ώρες εκτός σπιτιού και αναγκάζεται να αναλάβει πολλαπλούς ρόλους, αυτό έχει αντίκτυπο και στο ντύσιμό της. Χρειάζεται κάτι που να της μεταμορφώνει το ντύσιμο κάθε στιγμή – το μεσημέρι ίσως έχει ένα επαγγελματικό ραντεβού, ή το βράδυ μια έξοδο», μας αναφέρει η Νατάσα Αργυροπούλου.

Και συνεχίζει:

«Αναρωτήθηκα τι μπορεί να προσθέσει μια εικαστική πινελιά στην εμφάνισή της. Να φοριέται πάνω της σαν κόσμημα και να είναι εξίσου εντυπωσιακό. Να μεταμορφώνει και να αναβαθμίζει το στυλ της ανάλογα με τον τρόπο που θα το φορά από το πρωί ως το βράδυ, και να καλύπτει όλες τις ανάγκες των δραστηριοτήτων της, διατηρώντας την εμφάνισή της κομψή και ιδιαίτερη. Το μαντήλι είναι πολυμορφικό.»

H εμπνεύστρια και ιδιοκτήτρια του Silver Silk, Νατάσα Αργυροπούλου γεννήθηκε στο Hammond Lake των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου έζησε τα πρώτα της παιδικά χρόνια, ενώ το 1983 μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ελλάδα.

Σειρά Botanical, Silver Silk

Από πολύ μικρή ήθελε να ενσωματώσει το εικαστικό στοιχείο στην καθημερινότητά της και ιδιαίτερα στα ρούχα κάνοντας έτσι τα πρώτα δειλά, παιδικά της βήματα στον χώρο της μόδας, ζωγραφίζοντας ρούχα. Τα απλά σχέδια που δεν περιέκλειαν το στοιχείο του παρορμητισμού, του ενθουσιασμού και της δημιουργίας που βρίσκει κανείς στη ζωγραφική, δεν την ικανοποιήσουν. Από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού στην Ελλάδα και μέσα στο παιδικό της δωμάτιο έθεσε στον εαυτό της νέες προκλήσεις.

Χρώματα, σχήματα και φόρμες άρχιζαν να αποτυπώνονται στο χαρτί. Χέρια κατάμαυρα από τα ξυλοκάρβουνα, τοίχοι του σπιτιού ζωγραφισμένοι και απέραντη συγκίνηση μπροστά σε ένα έργο τέχνης. Μια καμπαρντίνα έγινε άνθρωπος με μάτια ή πεταλούδα με φτερά. Ωστόσο ένα ρούχο τόσο εκκεντρικό και εξεζητημένο ήταν μάλλον δύσκολο να βρει τη θέση του στην καθημερινότητα μιας γυναίκας.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα ως εικαστικός με ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, ενώ την ίδια στιγμή μυήθηκε στον αστραφτερό κόσμο του χειροποίητου κοσμήματος με τον σύντροφό της πάντα στο πλευρό της λόγω της εμπειρίας του στην αργυροχρυσοχοΐα.

Για περισσότερο από μια δεκαετία σχεδίαζε κοσμήματα αλλά το πάθος της για το χρώμα  και η λατρεία της για το μαγικό μετάξι και το θαύμα αυτό του μεταξοσκώληκα, ήταν εκείνα που πυροδότησαν το επόμενο βήμα και τη δημιουργία του Silver Silk.

Σειρά Feathers, Silver Silk

Σειρά Feathers, Silver Silk

«[Οι γυναίκες] υφαίνουν ιστούς, σαν τις αράχνες, φτιάχνοντας ένα πολυτελές υλικό για γυναικεία φορέματα, που ονομάζεται μετάξι. Η διαδικασία της αναπήνισης και της ύφανσης του νήματος επινοήθηκε αρχικά στην Κω, από μια γυναίκα που λεγόταν Παμφίλη, κόρη του Πλαταία. Αυτή είχε την αναμφισβήτητη δόξα ότι εφηύρε τον τρόπο να ελαφρύνει την ενδυμασία των γυναικών σε βαθμό γύμνιας» – Πλίνιος ο Πρεσβύτερος.

Η αγάπη της στις εικαστικές τέχνες και τη ζωγραφική είναι εμφανής στις διαφορετικές θεματικές που έχει υιοθετήσει σε κάθε κολεξιόν. Με τα πούπουλα, ένα μοτίβο που συχνά εμφανίζεται στα σχέδιά της, φαίνεται να υπάρχει μια «καρμική» αγάπη αλλά και σε όλα τα άλλα σίγουρα υπάρχουν αναφορικές από το παρελθόν. Έτσι κάθε γυναίκα μπορεί να βρει το αγαπημένο της σχέδιο ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα μοτίβων αλλά και σχεδίων, με τα Botanical, σχέδια εμπνευσμένα από τη φύση, τη μοναδική ομορφιά, το άρωμα και τη φρεσκάδα υπέροχων ανθών, τα Geometrical: γραμμές και σχήματα εναλλάσσονται και δημιουργούν ένα pattern μοναδικής ομορφιάς και πολυτέλειας και τα Vintage με στοιχεία ρομαντισμού μιας άλλης εποχής, να έχουν πρωταγωνιστική θέση στην καρδιά της γυναίκας του Silver Silk.

Σειρά Botanical, Silver Silk

Σειρά Vintage, Silver Silk

Σειρά Botanical, Silver Silk

«Το κάθε μαντήλι αποτελεί για μένα έναν καμβά, όπου έχω εναποθέσει πάνω του κάτι από τη δική μου φαντασία, τις δικές μου στιγμές που θέλω να μοιραστώ με όλους ξεχωριστά. Όταν αυτό που δημιουργεί κανείς κρύβει πίσω του την αντιμετώπιση ενός έργου τέχνης, όταν μαζί του μεταφέρονται στα χέρια του αποδέκτη και όλα τα συναισθήματα, οι σκέψεις, οι παρορμήσεις του δημιουργού τότε όλα μετουσιώνονται σε επικοινωνία…».

Πνεύμα άγρυπνο και δημιουργικό η Νατάσα Αργυροπούλου συνεχώς αναζητά νέες ιδέες για να μεταδίδει την αγάπη της στο μετάξι και να εκπλήσσει τους πελάτες της. Ξεχωριστές και πολυτελείς συσκευασίες συνοδεύουν κάθε μαντήλι ενώ σε λίγο καιρό ανοίγοντας το κουτί κάθε γυναίκα θα βρίσκει κι ένα αληθινό κουκούλι μεταξοσκώληκα, μια μικρή και ξεχωριστή έκπληξη.

«Η τέχνη ήταν και θα είναι για μένα ο ένας και μοναδικός τρόπος να επεμβαίνουμε στον χωροχρόνο ,να δημιουργούμε “άλλες” πραγματικότητες και να ζούμε “το παραμύθι” μας με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Έχει αυτές τις μαγικές ιδιότητες…», Νατάσα Αργυροπούλου, silversilk.gr