Αυτός ο κόσμος… Αυτός ο κόσμος είναι ένας δίσκος που παίζει σε λούπα, μια γραμμική, αναπόφευκτη συνέχεια που οδηγεί σε ένα μέλλον σχεδόν προκατασκευασμένο. Γεμάτος κουτάκια, και καλούπια, και φόρμες και μοτίβα, αυτός ο κόσμος σε καλεί να βρεις τον τρόπο να χωρέσεις μέσα του όπως είναι, να γίνεις ο μακάριος-πτωχός-τω-πνεύματι που κάθεται ήσυχα στην άκρη του χωρίς να ενοχλεί.

Αυτός ο κόσμος σε ναρκώνει, γίνεται όλο πιο σύνθετος, όλο πιο συνθετικός. Κανόνες, προπαγάνδα, θόρυβος, βία, η πορνογραφία της καθημερινότητας: η ζωή όπως είναι «φυσιολογικά», μια Βαβυλώνα χτισμένη από ψηφία. Τη ντόπα του φτάνεις στο σημείο να την αναζητάς· η εξάρτηση έχει πολλά πρόσωπα, αλλά το πιο άσχημο είναι αυτό που δεν αναγνωρίζεις, γιατί έχει γίνει πια κομμάτι σχεδόν του DNA σου.

Ένας κόσμος δομημένος πάνω σε κατηγορίες και ταμπέλες, προγραμματισμένος να διαχωρίζει και να διακρίνει. Ένας κόσμος ανεκτικός, που κάνει πρόθυμα χώρο στο καινούριο, αρκεί να μπορεί να το περιγράψει με τους όρους του παρελθόντος, με ήδη υπάρχουσες λέξεις, με ήδη καθιερωμένα σχήματα κατανόησης: ώσπου να το καταφέρει, το μέλλον έχει ήδη ξεχαστεί, έχει ήδη ξοδευτεί για να γεμίσει τις αδηφάγες κοιλιές υπεραιωνόβιων «ιερών τεράτων».

Το σάουντρακ αυτού του κόσμου είναι μουσική για καλά συγκερασμένο κλειδοκύμβαλο. Ενορχήστρωση φιξαρισμένη, επίπεδη, μονοφωνική, φωνές κουρδισμένες σε συχνότητες απαράλλαχτες. Ο κόσμος μας βρίσκει πάντα τρόπο να εξισορροπεί τις παραφωνίες, να αποφεύγει την άσκοπη σπατάλη ενέργειας, να εξουδετερώνει τον πειραματισμό που επιδιώκουν όλα αυτά τα παράξενα πλάσματα που γεννιούνται σ’αυτόν με ενισχυτές στην καρδιά.

Τα παράξενα πλάσματα επιμένουν. Αναγκάζονται να γίνουν μικροί υπεράνθρωποι σε έναν κόσμο απανθρωπισμένο. Μιλούν με γλώσσες πολυφωνικές, κουρδίζουν τα όργανά τους σε νέες συχνότητες, υπερβαίνουν κατηγορίες και ταμπέλες και βλέπουν τον συγκερασμό όχι πια ως στείρο κομφορισμό, αλλά ως ευκαιρία για τη γέννηση νέων ιδιωμάτων, νέων σχημάτων αντίληψης του κόσμου, ενός νέου κόσμου γεμάτου όνειρα και ομορφιά, και αγάπη και πολύ ήλιο.

Όμως είναι ένας κόσμος σκοτεινός ο δικός μας, ένας κόσμος μίζερος, με δυσανεξία στην εντροπία. Κάποια στιγμή, οι υπεράνθρωποι, αποκαμωμένοι, εγκαταλείπουν· στη μάχη με τα θηρία αυτού του κόσμου δεν έχεις και πολλές πιθανότητες να επιβιώσεις. Οι υπεράνθρωποι αποσύρονται και τραγουδούν θλιμμένοι την ένδοξη ήττα τους.

Στην πτώση τους όμως, θα παρασύρουν κι αυτόν τον ετοιμόρροπο πια κόσμο. Έτσι μας έμαθε ο T.S. Eliot ότι τελειώνει ο κόσμος, όχι μ’ έναν πάταγο αλλά μ’ έναν λυγμό. Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτός ο κούφιος κόσμος. Να τελειώσουν οι λούπες του και οι αυστηρές προδιαγραφές του, οι ντόπες και οι ταμπέλες του, τα «ιερά τέρατα» και οι αυτόκλητοι σωτήρες του, οι ψευτο-υπερήρωες, αλλά και η ανάγκη για υπερανθρώπους.

Όταν φτάνει το τέλος, πρέπει να έχεις τη νηφαλιότητα και την οξύνοια να το αποδεχτείς. Γιατί μαζί με το τέλος, φτάνει η ώρα για έναν καινούριο κόσμο. Αν πρέπει λοιπόν να τελειώσει τώρα αυτός ο κόσμος, ας τελειώσει τουλάχιστον με τη μουσική που αξίζει στο μέλλον του.

Το νέο LP των Sleepin Pillow με τίτλο «This world is over, Its time for a new one» περιλαμβάνει 4 νέα κομμάτια, 2 παλαιότερα σε demo και 2 σε live εκτελέσεις από τη συναυλία της υπερμπάντας από τη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών τον Σεπτέμβριο του 2013. Κυκλοφορεί από τη Smash Records σε βινύλιο, CD και κασέτα, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.