Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]

Αν θέλεις να απολαύσεις ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα τότε δοκίμασε την παρακάτω συνταγή με χειροποίητο σουβλάκι κοτόπουλου και σπιτική πατατοσαλάτα. Θα χρειαστεί να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο στην κουζίνα σου αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει! Αξίζει τον κόπο να κάνεις τέτοια μικρά δώρα στον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου μιας και οι νόστιμες στιγμές είναι που μένουν ως ωραίες αναμνήσεις στο μυαλό μας.

Προετοιμασία 45 λεπτά, αναμονή 1-2 ώρες, μερίδες 4 (θα χρειαστείς 8 ξυλάκια για τα σουβλάκια)

Υλικά για το κοτόπουλο

• 0.8kg στήθος κοτόπουλου

• 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

• 1-2 σκελίδες σκόρδου

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και γλυκιά πάπρικα

• Λίγο ρετσίνα (προαιρετικά)

Υλικά για τα λαχανικά

• 1 μέτρια μελιτζάνα

• 1 μέτριο κολοκύθι

• 1 κρεμμύδι

• 1 πιπεριά

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι, πιπέρι και θυμάρι

Υλικά για την πατατοσαλάτα

• 1kg πατάτες baby

• 2 φρέσκα κρεμμύδια

• 3-4 καρότα

• Κάπαρη

• Μισό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

• Χυμό από 2 φρέσκα λεμόνια

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβω το φιλέτο κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια και το τοποθετώ σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύω καλά και μεταφέρω το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Παράλληλα, πλένω καλά τις πατάτες και τις κόβω σε μέτρια κομμάτια. Τοποθετώ μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι πάνω σε δυνατή φωτιά και μόλις έρθει το νερό σε σημείο βρασμού ρίχνω μέσα τις πατάτες και βράζω για περίπου 25 λεπτά. Αφού βράσουν οι πατάτες, τις σουρώνω και τις μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ.

Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τον μαϊντανό, τρίβω τα καρότα και ρίχνω όλα τα υλικά στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύω καλά.

Στη συνέχεια, πλένω τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβω σε ροδέλες. Τα πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ελαιόλαδο και τα ανακατεύω καλά ώστε να πάνε παντού τα υλικά.

Αφού περάσει ο χρόνος αναμονής, βγάζω το κοτόπουλο από το ψυγείο. Τοποθετώ μια γκριλιέρα πάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Παράλληλα, συνθέτω τα σουβλάκια χρησιμοποιώντας εναλλάξ όλα τα υλικά. Τοποθετώ τα σουβλάκια πάνω στην γκριλιέρα και τα ψήνω για 8-10 λεπτά.

Προσθέτω επιπλέον ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Αφού ψηθούν τα σουβλάκια, συνθέτω το πιάτο μου και απολαμβάνω!