Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]

Σπιτικά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος, αποξηραμένα κεράσια μεθυσμένα σε ρούμι και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Αν σου αρέσουν οι γλυκές λιχουδιές και θέλεις να δοκιμάσεις μια διαφορετική συνταγή μπισκότων για να συνοδεύσεις τον καφέ ή το ρόφημά σου τότε σίγουρα πρέπει να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών είναι απλά μοναδικός.

Προετοιμασία 25 λεπτά, ψήσιμο 12-13 λεπτά, περίπου 24 τεμάχια
 
Υλικά


• 250gr αλεύρι
• 1/2κγ baking soda
• 1/2κγ baking powder
• 1 ώριμη μπανάνα
• 120gr καστανή ζάχαρη
• 100gr αμύγδαλα αποφλοιωμένα
• 200gr σοκολάτα γάλακτος
• 1 φιαλίδιο βανιλίνη
• 100gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 100gr αποξηραμένα κεράσια
• 15ml ρούμι

 

Εκτέλεση


Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180° C. Προσθέτω σε ένα μικρό μπολ τα αποξηραμένα κεράσια και το ρούμι και το αφήνω στην άκρη.

Παράλληλα μεταφέρω τα αμύγδαλα σε ένα μικρό σκεύος πάνω σε μέτρια φωτιά και τα καβουρδίζω για 3-4 λεπτά. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν και στη συνέχεια τα χτυπάω στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν μικρά κομμάτια.

Στη συνέχεια κοσκινίζω σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το baking soda και το baking powder.

Λιώνω την μπανάνα με ένα πιρούνι και τη μεταφέρω στο μπολ του μίξερ. Προσθέτω τη ζάχαρη και το βούτυρο και δουλεύω το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.

Προσθέτω προσεκτικά τα στερεά υλικά από το πρώτο μπολ και ανακατεύω μαλακά.

Τέλος, ρίχνω τα αποξηραμένα κεράσια με το ρούμι, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τη σοκολάτα (κομμένη σε κομμάτια) και ανακατεύω προσεκτικά ώσπου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Τοποθετώ μια μικρή ποσότητα από το τελικό μείγμα (ίση με μία κουταλιά της σούπας) πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Ψήνω στους 180° C για 12-13 λεπτά. Ξεφουρνίζω, αφήνω λίγο να κρυώσουν και απολαμβάνω!