Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει είναι η καλύτερη στιγμή για ένα δροσερό και νόστιμο σνακ. Δοκίμασε να φτιάξεις το δικό σου παγωτό με μόλις 3 υλικά!

Προετοιμασία 10 λεπτά, αναμονή 2 ώρες, μερίδες 4

Υλικά

• 6 ώριμες μπανάνες

• 300gr σμέουρα κατεψυγμένα

• Χυμός και ξύσμα από 3 φρέσκα λάιμ

• ¼ κούπας σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

Καθαρίζω τις μπανάνες και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Τις μεταφέρω σε ένα σακουλάκι (για κατάψυξη) και τις τοποθετώ στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Παράλληλα πλένω τα λάιμ και ξύνω τη φλούδα τους στον τρίφτη. Στη συνέχεια τα στύβω και κρατάω τον χυμό και το ξύσμα στην άκρη.

Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, βγάζω τις φέτες μπανάνας από το ψυγείο και τις μεταφέρω σε ένα μίξερ. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Μεταφέρω το μείγμα σε ένα σκεύος και το αποθηκεύω στην κατάψυξη για περίπου 1.5 ώρες.

Μετά το πέρας του χρόνου αναμονής βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη, το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά και σερβίρω.

Αν επιθυμώ πασπαλίζω με επιπλέον ξύσμα λάιμ, προσθέτω ξηρούς καρπούς και απολαμβάνω!