Το Startup Live Athens #3, ένα τριήμερο event επιχειρηματικότητας, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στις 7 με 9 Ιουνίου 2013 στην Αθήνα. Ώριμες ιδέες, στο στάδιο της ανάπτυξης ή της υλοποίησης έρχονται να βρουν ομάδα και, με τις συμβουλές και την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων, να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Η περσινή διοργάνωση επικεντρώθηκε στην Κοινωνική και Πολιτισμική Επιχειρηματικότητα, ενώ η φετινή θέλει να δώσει έμφαση στην Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα μιας και κύριος λόγος προβληματικών start-up είναι η έλλειψη πλάνου βιωσιμότητας. Κάτω από την ομπρέλα της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας, οι τομείς στους οποίους θα αναπτυχθούν ιδέες κατά τη διάρκεια του τριημέρου είναι η υγεία, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η αγροτική παραγωγή και η μεταποίηση.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης ξεκίνησε μια συνεργασία με το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, το οποίο εκτός από χορηγός της διοργάνωσης, θα αναλάβει και τη βράβευση μιας ομάδας με το ειδικό βραβείο «Λίλιαν Βουδούρη». Πρόκειται για χρηματικό ποσό ύψους 3.000 ευρώ με το οποίο θα βραβευθεί η καλύτερη επιχειρηματική ιδέα απο την ενότητα του Πολιτισμού. Η επιλογή της ιδέας θα γίνει από τους κριτές του event, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η βιωσιμότητα και επεκτασιμότητά της, η καινοτομία της, η προβολή του πολιτισμού ή/και των γραμμάτων ή/και των τεχνών της Ελλάδας στο εξωτερικό και η αφοσίωση και δέσμευση της ομάδας στην υλοποίηση της ιδέας σε επιχειρηματικό επίπεδο, με την ίδρυση εταιρείας, κερδοσκοπικού ή μη κερδοσκοπικού σκοπού.

Η χορηγία αυτή εντάσσεται στο νέο πλαίσιο δράσεων του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη με στόχο την ενίσχυση πρωτοβουλιών για την προβολή των Ελληνικού Πολιτισμού, των Ελληνικών Γραμμάτων & Τεχνών. «Με το νέο πλαίσιο δράσεων θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε από την δική μας πλευρά στην προβολή μιας διαφορετικής εικόνας της χώρας μας, τόσο στο εσωτερικό – γιατί και αυτό είναι πια σημαντικό – όσο και στο εξωτερικό – γιατί ίσως αυτό να είναι πια σημαντικότερο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κος Γιάννης Παλαιοκρασάς και προσθέτει «στις δράσεις που θα ενισχύσουμε εντάσσονται και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς πιστεύουμε απόλυτα ότι πολλές από τις λύσεις στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας μας θα διαμορφωθούν μέσα από την επιχειρηματικότητα και τις καινοτόμες ιδέες. Για το λόγο αυτό γινόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του Startup Live Athens

Ας ελπίσουμε πως η ενέργεια αυτή θα αποτελέσει την έναρξη για επένδυση σε ελληνικά start-ups που αφορούν τον πολιτισμό της Ελλάδας, κάτι που, τη δεδομένη στιγμή, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της διοργάνωσης και στο facebook page του event.