Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο «Startup Weekend Piraeus – Bluegrowth», που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 3 έως την Κυριακή 5 Ιουνίου με συνδιoργανωτή το The Cube Athens, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2016».

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στις υποδομές του «Blue Growth Piraeus», στο νεοκλασικό της Ηρώων Πολυτεχνείου & Κανθάρου, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη, στηρίζοντας εμπράκτως τη νεανική επιχειρηματικότητα στην πόλη του Πειραιά.

Στον διαγωνισμό, ο οποίος καθιερώνεται πλέον ως θεσμός, έλαβαν μέρος 9 διαγωνιζόμενες ομάδες. Οι 6 επικρατέστερες, έπειτα από διάφορα στάδια αξιολόγησης και καθοδήγησης από τους μέντορες και την οργανωτική επιτροπή, παρουσίασαν στην κριτική επιτροπή, τις καινοτόμες ιδέες στο χώρο της «γαλάζιας οικονομίας», σε εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Ολοκληρώθηκαν έτσι μια σειρά εκδηλώσεων στον Πειραιά, με τις οποίες έκλεισε ο 2ος κύκλος των δραστηριοτήτων του διαγωνισμού θαλάσσιας οικονομίας Bluegrowth.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη έναρξη του 3ου κύκλου εργασιών στα Ποσειδώνια.

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «ΙnstaYacht»: «on line realtime κράτηση φουσκωτών και σκαφών για νησιά προορισμούς συνδεόμενα ή μη ακτοπλοϊκώς και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους». Ομάδα και ιδέα που προέρχεται από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο επιτυχημένο ήδη startupper με τους Farmers Republic.

Το 2ο βραβείο δόθηκε στην ομάδα «FixGuard», η οποία παρουσίασε την ιδέα «CharteringBroker», μια online πλατφόρμα ναυλομεσιτίας, που προέρχεται από τον Διονύση Ασημακόπουλο.

Οι υπόλοιπες 4 ομάδες ήταν οι: WaVest, GoWheel, E-marina και SoSailize.

Η πρωτοποριακή αυτή διαδικασία που γίνεται με τη συνεργασία της «Aephoria», καθιερώνει πλέον τον Πειραιά σε πρωτεύουσα της θαλάσσιας καινοτομίας και δημιουργεί μια «δεξαμενή σκέψης» για καινοτόμες πρωτοβουλίες νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή απήχηση.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, δήλωσε: «Το Blue Growth αποτελεί έναν θεσμό με αποστολή τη στήριξη, προβολή και καθοδήγηση της νεοφυούς θαλάσσιας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Στόχος του είναι η παραγωγή ενός ισχυρού οικοσυστήματος, που θα προσελκύει χρηματοδοτήσεις και θέσεις εργασίας με επίκεντρο τη γαλάζια ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της δημιουργίας αυτού του οικοσυστήματος για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεργαζόμαστε με έναν διεθνή οργανισμό νεανικής επιχειρηματικότητας όπως είναι το startup weekend και το The Cube Athens που πρωτοπορεί στην Ελλάδα στον χώρο της τεχνολογίας. Στόχος μας, να κατευθύνουμε τους επίδοξους νέους επιχειρηματίες για “έξυπνες” λύσεις γύρω από την θάλασσα και την γαλάζια οικονομία. Μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να λείπει από τις Ημέρες Θάλασσας 2016, που γιορτάσαμε στον Πειραιά.»