Δεκαοκτώ μήνες κράτησε η ανακαίνιση της πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης του Κορνέλ της Νέας Υόρκης και η «βιβλιοθήκη καλών τεχνών Mui Ho» από τον αρχιτέκτονα Wolfgang Tschapeller επανερμηνεύει για τον 21ο αιώνα τις μεγάλες αίθουσες ανάγνωσης.

Στο καινούργιο σχέδιο καταργήθηκαν εσωτερικά οι όροφοι του κτιρίου και το νέο κέντρο που δημιουργήθηκε έχει ανοιχτό αναγνωστήριο, ράφια βιβλίων και χώρους εργασίας. Ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος είναι ανοιχτοί πλέον και η θέα των πανύψηλων πύργων με τα βιβλία πολύ υποβλητική. Η αίθουσα είχε ανοίξει το 1911 και απαιτούσε εκτεταμένη αποκατάσταση, μόνωση και την αντικατάσταση όλων των μηχανικών συστημάτων, κάτι που σήμερα εξασφαλίζει μείωση κατά 70% της κατανάλωσης ενέργειας της αίθουσας. Ο αρχιτέκτονας ήταν και ο ίδιος σπουδαστής στο Κορνέλ και φρόντισε φυσικά και την προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους για άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Η Βιβλιοθήκη Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Κορνέλ προσφέρει μια συνεχώς αυξανόμενη συλλογή βιβλίων σχετικά με την αρχιτεκτονική, την τέχνη, τον πολεοδομικό σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική τοπίου και τη φωτογραφία σε διάφορες μορφές και σε πολλές γλώσσες. Η συλλογή αυξάνεται κατά περίπου 4.000 τίτλους κάθε χρόνο, ενώ η πλήρης συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει περισσότερους από 267.000 τόμους και συνδρομές σε περισσότερους από 850 τίτλους περιοδικών.