Ολοκληρώθηκε χθες η 15η απονομή του Βραβείου Χορν, το οποίο απονεμήθηκε στον ηθοποιό Μιχάλη Σαράντη για την ερμηνεία του στις θεατρικές παραστάσεις «Φλαντρώ» και «Ιππόλυτος».

Η κριτική επιτροπή αξιολόγησε τις υποψήφιες ερμηνείες και κατέληξε ότι ο σταυρός του Δημήτρη Χορν φέτος θα φορεθεί στο λαιμό του ταλαντούχου Μιχάλη Σαράντη.

mixalis sarantis
Φωτογραφία από την παράσταση «Φλαντρώ», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου

Ο ηθοποιός απέσπασε το τιμητικό βραβείο για το ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ» σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») και για τον ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Επίδαυρος).

Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Χορν», Γιώργος Χρυσοστόμου, παρέδωσε το χρυσό σταυρό στον Μιχάλη Σαράντη ο οποίος τον αφιέρωσε στη μητέρα του η οποία νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό».

Ο Σταμάτης Φασουλής και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος (ο πρόεδρος της επιτροπής) απεύθυναν χαιρετισμό, με τον δεύτερο να επισημαίνει τόσο την απουσία της Ελένης Χατζηαργύρη, ενώ σχολιάσε την παντελή απουσία κάποιου υπουργού από τη διοργάνωση. Ο Μίμης Πλέσσας βρέθηκε στο πιάνο παίζοντας γνωστά κομμάτια που είχε τραγουδήσει ο Δημήτρης Χορν ενώ σε ρόλο-έκπληξη το συγκρότημα Μέλισσες με τη Μάρω Κοντού τραγούδησαν το «Πες μου μια λέξη» που ακουγόταν στην ταινία «Αλίμονο στους νέους».

Από το 2001 έχουν τιμηθεί με το βραβείο οι: Δημήτρης Ήμελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου , Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης και Γιώργος Χρυσοστόμου.