starΟι λάτρεις του καλού φαγητού έχουν έναν προορισμό, την Κρήτη. Και μάλιστα φέτος, αυτή την εμπειρία που θα ζήσουν στο Ηράκλειο θα έχουν να τη λένε στους φίλους τους και για πολύ καιρό. Στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου θα αποκαλυφθεί η έκπληξη για την οποία θα σας μιλήσουμε παρακάτω αλλά καλύτερα ανοίξτε και μία παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ για να σας ανοίξουμε και εμείς την όρεξη γράφοντάς σας τι σας περιμένει.

Αρχικά, υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να πας στο Ηράκλειο. Το Ηράκλειο το αγαπούν όχι μόνο οι ντόπιοι, αλλά και οι ξένοι, οι οποίοι πηγαίνουν ξανά και ξανά για να χαρούν τις ομορφιές του, το μεγαλύτερο λιμάνι της Κρήτης, διάσημο για τα δαιδαλώδη του στενά, τη φημισμένη πλατεία των Λιονταριών και την καταπληκτική διάθεση που έχουν όλοι να σου γνωρίσουν την παράδοση και την ιστορία του τόπου.

Φέτος, μια γαστρονομική έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες και δεν είναι άλλη από το Street Food Festival Heraklion, το πιο γευστικό φεστιβάλ της πόλης που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Το Street Food Festival είναι μια γιορτή “street” φαγητού και μουσικής που αναπτύχθηκε την τελευταία δεκαετία στο εξωτερικό. Την τελευταία τριετία αναπτύχθηκε και στην Ελλάδα και πλέον πραγματοποιείται σε περισσότερες από 20 πόλεις ανά την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν λόγια για μια περιήγηση σε αυτή τη γιορτή φαγητού που την απολαμβάνεις κυριολεκτικά μπουκιά-μπουκιά και φυσικά μην σκεφτείς να τη συνοδεύσεις με οτιδήποτε άλλο παρά με μια παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ που θα τη βρεις μέσα στο Φεστιβάλ και θα σε δροσίσει από τον …πανικό των γεύσεων που επικρατεί.

Στην Ελλάδα λατρεύουμε το street food. Η αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια έχει πλέον εκατοντάδες επιλογές πόσω μάλλον όταν βρισκόμαστε στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο, σε αυτή τη γιορτή της γεύσης θα συγκεντρωθούν αλμυρές και γλυκές γεύσεις, ethnic κουζίνες, παραδοσιακά φαγητά του τόπου, αλλά και γεύσεις από άλλα μέρη της Ελλάδας, ικανές να καλύψουν τις προτιμήσεις κάθε επισκέπτη.

Το Ηράκλειο μοιάζει σαν ένα πελώριο πολιτιστικό πάρκο. Από τα απομεινάρια του μινωικού πολιτισμού στην Κνωσό μέχρι τη βυζαντινή εποχή, τα ενετικά κτίσματα και τα σύγχρονα νεοκλασικά, υπάρχουν παντού γωνιές που μαγνητίζουν τον επισκέπτη. Με το Street Food Festival Heraklion, το Ηράκλειο μας συστήνεται ξανά τονίζοντας την πλούσια παράδοση και την ιστορία του πριν μας φανερώσει τις πιο νόστιμες γωνιές του. Φυσικά σε μια στιγμή ιστορική και σε έναν τόπο ιστορικό που δεν θα μπορούσε να λείπει μία από τις πιο ιστορικές μπύρες στη χώρα μας, η ΑΛΦΑ για να αλλάξει τα δεδομένα της παρέας και της γευστικής περιήγησης που μας επιφυλάσσει η γαστρονομική γιορτή.

Αν η Κρήτη και το Ηράκλειο φημίζονται για κάτι είναι οι απλές αλλά καταπληκτικές γεύσεις. Από το ζυμωτό ψωμί, το ελαιόλαδο και τη στάκα, στο βραστό ζυγούρι που λιώνει στο στόμα με γαμοπίλαφο, κατσικάκι οφτό, σαρικοπιτάκια με ξινομυζήθρα και ένα σωρό άλλα καλούδια, όλα μέσα στην απλότητά τους είναι πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Στο Street Food Festival Heraklion,  σε περιμένουν μερικές από αυτές τις γεύσεις μαζί με τις περίφημες πίτες, μεζεδάκια και δημιουργικές νοστιμιές που θα σε κάνουν να μην μπορείς να σταματήσεις να δοκιμάζεις.

Και αφού κάθε Street Food Festival είναι γιορτή, γιόρτασέ το, πριν περάσεις στα δροσιστικά γλυκά που θα βρεις,  με μια μπύρα ΑΛΦΑ και την παρέα σου ενώ θα σκέφτεσαι για πολύ καιρό μετά, ότι αυτή η γιορτή ήταν η ωραιότερη του καλοκαιριού και θα περιμένεις να πας ξανά στο Ηράκλειο να ζήσεις μια τέτοια μέρα.