Ο Bρετανός καλλιτέχνης Άντονι Γκόρμλεϊ αυτή τη φορά με τη νέα εγκατάστασή του στο πάρκο Bridge Brooklyn της Νέας Υόρκης «εγκαταλείπει» προσωρινά τις ανθρωπόμορφες φιγούρες του και δημιουργεί μια εγκατάσταση με δεκαοκτώ χιλιόμετρα σωλήνες αλουμινίου.

Η προβλήτα του πάρκου της Γέφυρας του Μπρούκλιν έχει μεταμορφωθεί -με θέα τον ανατολικό ποταμό- σε αυτό που ήθελε ο κορυφαίος εικαστικός, σε μια βόλτα στο διάστημα, έτσι όπως έχει ονομάσει και το σχέδιό του.

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα διαδραστικό δημόσιο σκηνικό στην περιοχή απέναντι από τον ορίζοντα του Μανχάταν και τη Γέφυρα του Μπρούκλιν. Ο ίδιος ζήτησε από όλους να χρησιμοποιήσουν το περιβάλλον που δημιούργησε σαν κοινό τόπο μέσα στον οποίο μπορεί να μεταδοθεί η προσωπική αλήθεια και το υποκειμενικό συναίσθημα καθενός που απολαμβάνει τη βόλτα του. Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να περνούν μέσα και κάτω από το μπερδεμένο πλέγμα μεταλλικών ταινιών, να μπαίνουν μέσα στο έργο και να δημιουργούν τις δικές τους εικόνες και εντυπώσεις.